Ege HaberleriGündemİzmir HaberleriSağlık

Milli Eğitim Bakanlığı Resmen Duyurdu! Okullarda PCR Testi Uygulaması Başladı! İzmir’de Var

6 Eylül tarihinden itibaren, Pandemi döneminde yaşanan kaybın telafisi için okullar açılmış, salgın kapsamında alınan kararlarla sıkılaştırılmış tedbirler doğrultusunda okullar 6 Eylül Pazartesi tarihinde öğrencilere kapılarını açmıştı Salgın kapsamında tüm tedbirler alınmış iki doz aşı olmayan öğretmen ve okul çalışanlarına PCR testi zorunlu olmuştu. Öğretmenlere ve okul çalışanlarına zorunlu olan PCR testi kararı velilerin izni dahilinde öğrencilere de uygulanacağı bildirilmişti.

10 Pilot İl Belirlendi

Çok sayıda veli ve öğrencinin merakla takip ettiği okullarda PCR testi uygulaması ile ilgili karar Milli Eğitim Bakanlığı’ndan geldi. Artık okullarda yüz yüze eğitimin sekteye uğramaması için  PCR testi uygulamasına geçilecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda okullarda PCR Testi uygulamasının başladığı ve 10 pilot okul belirlendiği duyuruldu.  Belirlenen bu okullarda velilerin izni alınarak öğrencilere PCR testi uygulaması yapılmaya başlanacak.

81 İle Yayılacak

Sağlık Bakanlığınca belirlenen Pilot iller, İzmir, Balıkesir, Bingöl, Edirne, Erzurum, Kahramanmaraş, Kırıkkale, Mersin, Ordu ve Zonguldak’taki öğrencilere PCR testi uygulanacak. Alınan kararla birlikte Ankara ve İstanbul’da bulunan öğrencilere şu an için PCR uygulaması yapılmayacak. Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile gerçekleştirilecek uygulama ilk önce 10 pilot ilde denenecek ardından 81 ile yayılacak.