Eğitim

Milli Eğitim Bakanı’ndan ‘Ara tatiller kaldırılacak mı?’ sorusuna açıklama geldi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ikinci ara tatilin Ramazan Bayramı’na denk gelip gelmeyeceği konusunda bir açıklama yaptı. Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, bu yıl okullarda planlanan ikinci ara tatil 17-20 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek ve 21 Nisan’daki Ramazan Bayramı tatiliyle birleştirilecek.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin neden olduğu gecikmeler, ikinci dönemin başlama tarihini etkilediği için, ikinci ara tatilin iptal edilip edilmeyeceği sorularını gündeme getirmişti.

“Ara tatillerle ilgili anket yapılıyor”

Bakan Tekin, ara tatillerle ilgili çalışmalara değinirken, ikinci dönem ara tatilinin Ramazan Bayramı tatiliyle örtüşeceğini belirtti. “Bakanlığımızdaki eğitim öğretimle ilgili genel müdürlüklerin içinde bir daire başkanlığı var. Hayata geçirdiğimiz tüm uygulamalar, attığımız tüm adımlar o daire başkanlığı tarafından değerlendiriliyor. ‘Ara tatillerle ilgili anket yapılıyor’ şeklinde verilen haberler, aslında İzleme Değerlendirme biriminin ara tatillerle ilgili işlevsel mi değil mi yönünde yaptığı rutin değerlendirme. Oradan gelecek verileri değerlendiririz, ara tatillerle ilgili oturup karar veririz” şeklinde konuştu.

“İllere göre ara tatil hayata geçirilebilir”

Bakan Tekin, illere göre ara tatil uygulamasının hayata geçebileceğini ifade ederek, “Benim kişisel olarak görüşüm şu, böyle bir ara tatil uygulaması yapacaksak… Türkiye, coğrafi anlamda çok farklı iklim türlerinin ve iklimin aynı anda yaşandığı ülke. Kasım ayında Antalya’da tatil yapmak mı, yoksa bu tatili daha sıcak mevsimlere kaydırmak mı? Bu tatiller olacaksa eğer illerin iklim koşullarına göre tarihleri revize edebiliriz” dedi.