Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Tekin müfredat değişikliği eleştirilerine yanıt verdi

Bakan Yusuf Tekin, müfredatın dinamik ve sürekli güncellenmesi gerektiğini savunarak, bu değişikliklerin çağın hızlı değişimine ayak uydurabilmek adına önemli olduğunu ifade etti.

“Sürekli müfredat değiştiriliyor” eleştirilerine karşı, “Peki ne yapmamız lazım? Yani ‘müfredatı yaptık, artık hiç değiştirmeyeceğiz’ mi dememiz gerekiyor?” diyen Bakan Tekin, çocukların hızlı değişen dünyayı takip etmeleri gerektiğini vurguladı.

“Müfredat dinamik olmalı”

Bakan Tekin, Eğitim-Bir-Sen tarafından düzenlenen “Eğitim Temalı 7. Kısa Film Yarışması Gala ve Ödül Töreni”ne katılarak müfredat değişikliğiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Müfredatın dinamik olması gerektiğini ve sürekli güncellenmesinin önemli olduğunu belirten Tekin, çocukların hızlı değişen dünyaya ayak uydurabilmesi için müfredatın esnek ve yeniliklere açık olması gerektiğini söyledi.

“Çağın gereksinimlerine uygun bir eğitim”

Bakan, müfredat değişikliklerinin sadece bir revizyon olmadığını, aksine ciddi bir değişiklik olduğunu belirtti. Bu değişikliklerin ana paradigmadan başlayarak, milli değerler ve referanslar ışığında oluşturulmuş bir eğitim sistemi inşa sürecinin bir parçası olduğunu ifade etti. Bu sürecin 10 yıla dayandığını ve çağın gereksinimlerine uygun bir eğitim modelinin oluşturulduğunu belirten Bakan Tekin, bu değişikliklerin çocukları doğru bir şekilde yetiştirmek adına yapıldığını vurguladı.