EğitimGündemSağlık

Milli Eğitim Bakanı Özer O Oranları Açıkladı

6 Eylül Pazartesi itibariyle başlayan yüz yüze eğitim salgın kapsamında alınan tüm önlemler ile birlikte devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde kabine toplantısı sonrası açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yüz yüze eğitime başlayan okullar ile ilgili okulların en son kapanan değil asla kapanmayan olacağını belirtmişti. Milli eğitim Bakanı Mahmut Özer de yaptığı açıklamada devam oranlarını paylaştı. Velilerde kaygının olmadığını vurguladı.

Bakan Özer öğrencilerin okula devamı konusunda yaptığı açıklamada, “Türkiye genelinde devam oranı yüzde 95’in üzerinde. Bu, velilerin ve öğrencilerimizin artık önlemleri alarak okula devam etme noktasında bir kaygılarının olmadığını gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Yüz Yüze Eğitimde Dördüncü Haftayı Başarılı Bir Şekilde Tamamladık

Milli Eğitim Bakanı Özer, Ankara’da lise öğrencilerle bir araya geldi. Bakanlıkta gerçekleştirilen buluşmada Bakan Özer öğrencilerle sohbet etti. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer,  “Şu anda ana odağımız, okulların yüz yüze eğitime devam etmesi. Bu süreçte dördüncü haftamızı başarılı bir şekilde tamamlamak üzereyiz. Süreç, planlandığı gibi ilerliyor” ifadelerini kullandı. Salgın konusunda tüm önlemlerin alındığını vurgulayan Özer, Yüz yüze eğitimin yeniden başlaması konusunda hiçbir sıkıntı yaşanmadığını dile getirdi.

Okula Devam Oranı Yüzde 95’in Üzerinde

Öğrencilerin devam oranının yüzde 95’in üzerinde olduğunu belirten Bakan Özer, “Şu anda temel eğitim ve ortaöğretimde öğrencilerin okullara devam oranı çok yüksek. Türkiye genelinde devam oranı yüzde 95’in üzerinde. Bu, velilerin ve öğrencilerimizin artık önlemleri alarak okula devam etme noktasında bir kaygılarının olmadığını gösteriyor. Bu süreçte en büyük avantajımız, öğretmenlerimizin aşılanma oranlarının oldukça yüksek olması. Süreçte sınıf bazlı bir önlem yaklaşımı yürütüyoruz. Bu kapsamda 850 bin sınıfımız var, vaka nedeniyle zaman zaman bazı sınıflar uzaktan eğitime geçebilir ama önemli olan açık sınıfların varlığını sürdürmesidir. Diğer taraftan 14 gün ara veren sınıflarımız, dijital platformlar üzerinden canlı sınıf uygulaması ile derslerine devam edebiliyor” dedi.