Afyonkarahisar haberleriDenizli HaberleriEge HaberleriGündemİzmir HaberleriMuğla HaberleriYerel Haberler

Meteoroloji’den Ege Bölgesi İçin Yeni Uyarı Geldi! Önleminizi Alın

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 30 Ocak Pazar tarihli hava durumu yayımlandı. Ege Bölgesi’nde hava nasıl olacak? Soğuk hava dalgası ne kadar devam edecek? Ege Bölgesi’nin iç kesimlerine ve Güney kesimleri yer yer sağanak ve kar yağışlı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Öte yandan Ege Bölgesi’nin iç kesimlerinde yaşanacak kuvvetli buzlanma ve don olayı için uyarı yapıldı.

Türkiye Genelinde Hava Nasıl Olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Güney ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Bursa, Bilecik, Ordu, Giresun, Erzurum, Ağrı, Bitlis ve Muş çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Antalya’nın doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklenen yağışların; Güney Ege kıyıları ile Akdeniz’in kıyı kesimlerinde yağmur ve sağanak, Antalya çevrelerinde yer yer gök gürültülü sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Ülke genelinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

Ege Bölgesi’ne Kuvveti Buzlanma ve Don Uyarısı

Parçalı ve çok bulutlu, Güney ve İç Ege’nin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C2°C

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren kar yağışlı

DENİZLİ °C9°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışlı

İZMİR °C11°C

Parçalı ve çok bulutlu, güney kesimleri ile akşam saatlerinde il geneli sağanak yağışlı

MUĞLA °C10°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı