Eğitim

MEB kararı verdi: Öğrenciler için süre 15 Mart tarihine uzatıldı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nı (YKS) kazanan ve geçici kayıtları yapılan lise son sınıf öğrencilerinin, mezuniyet belgelerini ibraz etme süresinin uzatıldığını duyurdu. Buna göre, öğrenciler 15 Mart 2021’e kadar mezuniyet belgelerini ibraz edebilecekler.

Corona virüsü salgını nedeniyle eğitimde yeni kararlar alınmaya devam ediliyor. Son olarak MEB YKS kazanan ve geçici kayıtları yapılan lise son sınıf öğrencilerinin, mezuniyet belgelerini ibraz etme süresinin uzatıldığı öğrenildi.

Konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, “YKS sonucunda bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ve geçici kayıtları yapılan ancak mücbir sebeplerle ortaöğretim kurumlarından mezun olamamış öğrencilerin, herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için ortaöğretim kurumundan mezun olduklarına dair belgelerini 15 Mart 2021 Pazartesi günü mesai bitimine kadar ibraz etmeleri” yönünde karar alındığı bildirildi.Bu tarihe kadar belgelerini ibraz edemeyenlerin ilgili yükseköğretim programından kayıtları silinecek.” İfadeleri kullanıldı.

 

80 Bin öğretmenlerin başvurularına açıldı

Öte yandan öğretmenlere yönelik düzenlenen mesleki gelişim programları kapsamında uzaktan eğitim yoluyla temel enstrüman kursları verilmeye başlandı. Keman, gitar, ukulele, piyano, ud, yan flüt ve ney enstrümanlarının temel düzey eğitimlerinin yanı sıra sayı ve çeşidi artırılan mesleki gelişim programları 80 bin öğretmenlerin başvurularına açıldı.