Gündem

Maske takmıyorsanız dikkat: Kötü haber geldi!

Koronavirüs salgınıyla mücadele sürerken ortaya çıkan Omicron varyantı nedeniyle vaka sayıları tavan yaptı. Hızla yayıldığı bilinen Omicron’a karşı çift maske takılması konusunda uyarı yapıldı. Uzmanlar, koronavirüs kurallarına uyulması gerektiğini ve çift maske takılmasının doğru olduğunu söylüyor.

Hong Kong Çin Üniversitesi’nde görevli olan ve aynı zamanda hükümetin bilim kurulunda da yer alan profesör David Hui, Omicron varyantına karşı özellikle risk grubundakilerin çift maske takması gerektiğini duyurdu. Profesör Hui, “Cerrahi maske üzerine bezden yapılma maske takılması cerrahi maskede oluşabilecek boşlukları kapatabilir” dedi.

Hui ayrıca risk grubundakilerin, toplu taşıma kullananların ve salgının yoğun olduğu bölgelerdeki insanların bu kurala sıkı sıkıya uymaları gerektiğini dile getirdi.

RİSK GRUBUNA KRİTİK UYARI

Öte yandan benzer bir açıklama ünlü mikrobiyolog Yuen Kwok-Yung’dan da geldi. Kwok-Yung, “Kronik hastalığı olanlar ya da Covid-19 aşısı olmayanlarla birlikte havalimanlarında çalışanlar gibi yüksek risk altında görev yapanlar çift maske takmalı” dedi.

Uzmanlar, maske takılan bölgelerde bile Omicron varyantının yayılmasından şüphe edildiği için bu öneriyle geldiklerini de dile getirdi. Yuen Kwok-Yung, henüz N95 maskelere ihtiyaç olmadığını da dile getirdi.