EkonomiGenel

Marlboro 24 TL, Parliament 24,5 TL, Muratti 22 TL mi oluyor? Yeni sigara zammı ile ilgili fiyat listesi dolaşıyor

Türkiye yeni bir sağanak zam yağmuru etkisi altına girdi. Sigaradan akaryakıt fiyatlarına, enerjiden gıdaya, ulaşımdan beyaz eşya ürünlerine, elektronik eşyalardan hediyelik eşyalara, ev kiralarından otomobil fiyatlarına kadar her şeye zam gelmeye devam ediyor. Bu haftanın zam gündemi ise sigara oldu zira sigaraya yapılacak zam oranlarına dair fiyat listeleri yayınlanmaya başladı.

2022 sigara zammına ilişkin sosyal medyada yayınlanan fiyat listelerine göre Marlboro fiyatı 24 TL, Parliament fiyatı 24,5 TL, Muratti 22 TL olacağı iddia edilirken diğer sigara fiyatlarına geleceği öngörülen zam miktarları resmen dudak uçuklattı.

Sigara zammı ile ilgili yeni fiyat listeleri yayınlandı. Bununla birlikte iki gündür sigara satışlarına kot gerildi ve birçok market kartonla satış yapmayı durdurdu. Buda, iddia edilen zamdan daha fazla bir zam geleceği konusunda bazı dedikodulara neden oldu.

Peki, yeni yılda sigaraya ne kadar zam gelecek? Zamlı sigara fiyatları belli oldu mu? Marlboro, Parliament, Muratti, Lark, Chesterfield, L&M, Kent, Rothmans, Viceroy, Pall Mall, Tekel 2000, Winston, Camel, LD sigara paketlerinin fiyatları ne kadar olacak? İşte tüm detaylar…

Bu bağlamda sosyal medyada paylaşıma sunulan yeni, zamlı sigara fiyat listesi şöyle;

Geçtiğimiz günlerde tüm sigara fiyatlarına zam döviz kuru zammı geldi ve TL’ye satılan LM sigarası bile 17,5 TL’ye satılmaya başlandı. Lakin bu zammın sadece döviz kurlarında ki artış nedeniyle yapıldığı, 2022 yılı Ocak ayında ise her yıl yapılan rutin zamların yansıtılacağı belirtildi.