Gündem

Manavgat orman yangını son durum özeti!

Felaketin adı oldu orman yangını. Manavgat’ın dört bir yanını alevler sardı. Ağaçları, orman canlılarını yutan alevler 3 kişi hayattan kopardı. Orman yangınları Antalya’nın Manavgat ilçesinde öğle saatlerinde 4 ayrı noktadan başladı. Alevler rüzgarın etkisi ile şehir merkezine ve köylere ilerledi. Köyler, mahalleler alev topunun içinde kaldı ve çok sayıda ev yandı. Müdahale bütün gün sürdü ama rüzgar aman vermedi. Hava kararınca 2 yangın söndürme uçağı ve 19 helikopter devre dışı kaldı. Ekipler sabah akşam karadan canla başla amansız yangınlarda mücadele etti ama olmadı. Vatandaşlar ise, kürek, leğen, hortum ne bulduysa yangınlara müdahale etmeye çalıştı. Kimsenin gözüne uygu girmedi. Kendi canını kurtaran hayvanlarına koştu. Kimi yanarak can veren hayvanına ağladı kimi yanan evine, gözyaşları hiç dinmedi.

Antalya Mersin karayolu ulaşıma kapandı. Oyma Barajında mahsur kalan 10 kişi kurtarıldı. Bakan Pakdemirli 20 saat sonra Manavgat için umutlu haberi paylaştı ama üzücü bir eklemede yaparak.

Manavgat ilçesinde yangından etkilenen 138 kişi hastaneye kaldırıldı. Hastaneye kaldırılanlardan 58’inin tedavisi halen devam ediyor. Akseki’de çıkan yangın ise halen kontrol altına alınmadı.