Gündem

Kredi kartlarınızı kontrol edin! Yıl bitince hakkınız da bitiyor

Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Levent Küçük, kredi kartları ve firma kartlarındaki biriken para puanlarının yıl sonunda süresinin dolabileceği konusunda tüketicileri uyardı. Kredi kartlarındaki iki tür para puanı olduğunu belirten Küçük, birincisinin normal alışverişlerden biriken, diğerinin ise bankaların işbirliklerinden kaynaklanan puanlar olduğunu ifade etti.

Özellikle ikinci tür puanların kullanım süresinin sınırlı olduğuna dikkat çeken Küçük, yıl sonuna yaklaşırken tüketicilere bu puanlara özen göstermeleri ve gereksiz alışverişten kaçınmaları çağrısında bulundu.

Yıl sonu sona erebilir

Kredi kartlarındaki para puanlarının bir kısmının yıl sonunda sona erebileceğini hatırlatan Küçük, tüketicilerin bu puanları ihtiyaçlarına uygun şekilde kullanmalarının önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, firma kartları veya mobil alışverişlerde biriken puanların da yıl sonuna kadar kullanılmasının avantajlı olacağını belirtti.

Levent Küçük, firmaların ve bankaların, puan ve geçerlilik süresi konusunda tüketicileri bilgilendirecek SMS ve mailler göndermelerinin önemli olduğunu dile getirirken, bu konuda bir düzenleme ihtiyacının bulunduğunu ifade etti. Para puanlarının kullanımı, süresi ve tüketicilerin bilgilendirilmesi konularında yapılacak bir düzenleme ile tüketicilere daha şeffaf bir ortam sağlanabileceğini belirtti.