GündemSağlık

Koronavirüs’ün Bir Yan Etkisi Daha Çıktı: Erkekleri Yakından İlgilendiriyor!

Koronavirüs vaka sayıları artmaya devam ediyor. Koronavirüs hastalığına yakalananlar hastalık esnasında ve hastalığı atlattıktan sonra birçok yan etki gösteriyor. Bugüne kadar yüzlerce vatandaş Koronavirüs’ün yan etkilerine maruz kaldı. Uzmanlar konuya ilişkin araştırmalar yapmaya devam ediyor. Uzmanların son olarak yaptığı araştırma ise özellikle erkekleri yakından ilgilendiriyor. İşte o araştırmanın sonuçları

Bunca Zaman Boşa Yaşamışım" Diyeceksiniz! Erkeklerde Cinsel İktidarsızlık İle İlgili Merak Edilen Her Şeyi Cevaplıyoruz

Cinsel Organda Küçülmeye Sebep Oluyor!

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan 30 yaşındaki genç vatandaşın iddiası kan dondurdu. İddialara göre genç vatandaş koronavirüs hastalığı geçirdiğini ve geçirdiği hastalık sonrası cinsel organında 2.54 cm küçülme yaşadığını bu durumun özgüvenini sarstığını belirterek şu ifadeleri kullandı;  “30’lu yaşlarda bir erkeğim. Geçtiğimiz haziran ayında şiddetli bir koronavirüs geçirdim ve ondan sonra cinsel organımda küçülme meydana geldi. Bundan eminim. Özgüvenimi de kaybetmiş durumdaydım”

Genç ABD’li vatandaşın yaşadığı bu durumdan dolayı doktorlara başvurduğunu ancak doktorlardan yapılabilecek bir şey yok cevabı aldıktan sonra daha çok hayal kırıklığına uğradığını ifade etti. Öte yandan University College London ‘da yapılan araştırmada gerçekten de 200 kişi üzerinde yapılan testler sonucu koronavirüs hastalığının cinsel organı etkilediği ifade edildi. Ayrıca geçtiğimiz aylarda Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Faruk Usta yapılan testler sonucunda ortaya çıkan tabloya ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı; “Akciğer, böbrek ve kalp gibi hayati organlar üzerine etkilerini tartışıyoruz. Çünkü bunların üzerine olan etkiler genellikle ölümle ve ağır kalıcı hasarla sonuçlanabiliyor. Bu arada ürolojinin de alt branşları, örneğin androlojide genital sistemler üzerine ve üriner sistemler üzerine, androlojinin ilgi alanları olan infertilite (kısırlık) ve erektil disfonksiyon (ilişkiye hazır olamamak) üzerine etkileri olduğunu da görmeye başladık”