GündemKamu

Kimliği ve ehliyeti olanlara önemli duyuru! Zorunlu oldu

Hala kimliğini değiştirmeyen vatandaşlar dikkat. Türkiye’de kimlik ve ehliyet kartına sahip vatandaşlara önemli duyuru geldi. Son açıklanan verilere göre, 65.4 milyon vatandaş eski kimliğini değiştirerek çipli kimlik kullanmaya başladı. Ayrıca 1.5 milyonda fazla kişi kimlik kartına yüklenen sürücü belgesine yükletti. Ancak yine de milyonlarca kişi eski kimlik kartını kullanmaya devam ediyor. Peki, kimlik kartı ve ehliyet nasıl değiştirilir?

Kimlik kartı için nereye başvurulur?

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi sitesi olan https://randevu.nvi.gov.tr/ adresinden bağlı olunan kurum için randevu alınabilir veya Alo 199 arayarak randevu oluşturulabilir.

Kimlik kartı için belgeler

Nüfus cüzdanı/kimlik kartı, aile cüzdanı, pasaport, sürücü belgesi
Bir adet biyometrik fotoğraf
Kimlik kartının değiştirilmesi nedeniyle: 30,00 TL,
Kimlik kartının kaybı nedeniyle: 60,00 TL’dir.

Sürücü Belgesi başvurusu nereye yapılır?

Sürücü belgesi başvuruları Genel Müdürlüğümüzce belirlenen 983 ilçe nüfus müdürlüğünde yapılabilmektedir. randevu.nvi.gov.tr web portalı üzerinden başvuru yapılabilen ilçe müdürlüklerini görebilirsiniz.

Eski tip sürücü belgesini ne zamana kadar değiştirmeli?

Eski tip sürüce belgelerinizi 31.12.2022 tarihine kadar değiştirmeniz gerekmektedir.

Yangın bölgelerinde kimlik kartı, sürücü belgesi ve pasaportunu kaybedenler için açıklama yapıldı
Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, yangın bölgesinde kimlik kartı, sürücü belgesi ve pasaportunu kaybeden vatandaşların belgeleri ücretsiz yenilenecek.