Gündem

Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay'dan Utku Gümrükçü'ye Cevap; Artık Gazetelere Manşet Olacağız!

 Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü’yü Mavişehir açıklamaları üzerinden hedef aldı. Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü önceki gün 100 gününü değerlendirdiği basın toplantısı düzenlemişti ve program bittikten sonra Başkan Gümrükçü kayıt dışı olan ortamda, “Mavişehir’i Çiğli’ye kazandırmak için çalışmalarımız başladı” açıklamasında bulundu. Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay’ın 100 günlük toplantısında gelen soru üzerine konuşan Cemil Tugay açıklama yaptı.

Tugay’ın konuşması sırasında Çiğli Belediye Başkanı Gümrükçü’nün, Mavişehir’in kendi sınırlarına kazandırılması yönünde çalışma başlattıklarını ifade etmesinin sorulması üzerine cevap verdi.Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay, “Enteresan bir konu. Ben Utku Bey’in bunu gündeme getirdiğini bilmiyordum. Artık gazetelere manşet olacağız. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmasınlar” dedi.

Artık gazetelere manşet olacağız!
Tugay şunları söyledi: Mavişehir’i mi Çiğli’ye kazandırıyorlarmış? Biz de İstasyonaltı’nı Karşıyaka’ya kazandıracağız. Bu enteresan bir konu. Ben Utku Bey’in bunu gündeme getirdiğini bilmiyordum. Artık gazetelere manşet olacağız. 1995 yılından beri Çiğli Karşıyaka’dan ayrıldığından beri olan bir anlaşmazlık var. Mahalle sınırlarıyla ilgili bir anlaşmazlık. Mahalle sınırları nerede başlıyor, nerede bitiyor bir anlaşmazlık yaşanmış. Birkaç mahkeme süreci yaşanmış. Bunların hepsinde kaybetmişler. Zannediyorum Utku Bey biliyordur. Çok istiyorlar. Ama Mavişehir değil. Yalı Mahallesi’nin bir kısmı Çiğli’nin bir parçası olduğu iddiası üzerine devam eden bir hukuki süreç. Aslında İstasyonaltı gerçek Karşıyaka’dır. Bunu da ispat edecek durumdayız. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olma ihtimalleri var. 2011 yılında en son açılmış bir dava süreci var. Aradan geçen otoyol Çiğli ve Karşıyaka’yı ayırıyor aslında. Bugünün şartlarında sınırın bu olması lazım. Oradakilere de sorsak Utku Bey’i hayal kırıklığına uğratacak bir sonuç çıkar. Çiğli’ye bağlı olmak isteyeceklerini zannetmiyorum. Utku Bey’in Karşıyaka’yla ilgili anlayamadığım bir tavrı var. Biz Karşıyaka’dan daha fazla oy alacağız dedi. Ben sesimi çıkarmadım. Rakamlara baksınlar. Onlar bir de orada İYİ Parti ile birlikte girdiler” dedi.

Bir yanıt yazın