Spor

Kalvin Phillips, kilolu olduğu için Manchester City kadrosuna alınmadı

Pep Guardiola, Perşembe günkü Carabao Kupası’nın Liverpool’a karşı kazandığı Kalvin Phillips’i “fazla kilolu” olduğu için dışarıda bıraktığını söyledi ve orta saha oyuncusu ile özel olarak konuşacağını da sözlerine ekledi.

İngiltere’nin Dünya Kupası kadrosunda yer aldıktan sonra 27 yaşındaki oyuncuya izin verildi ancak menajere göre City’ye döndüğünde antrenman yapacak durumda değildi. Phillips’in Katar’daki İngiltere takım arkadaşları – Phil Foden, Jack Grealish ve John Stones – hepsi Liverpool’a karşı oynadı. Kyle Walker kullanılmayan bir yedek oyuncuydu ancak eski Leeds orta saha oyuncusu maç günü kadrosuna bile girmedi.

Guardiola, “Yaralı değil. “Kilolu geldi, neden bilmiyorum. Antrenman yapacak ve oynayacak durumda gelmedi.” Phillips’in İngiltere ve milli takımın beslenme uzmanları departmanında forma giymesini sağlaması gerektiği için bunun bir sürpriz olup olmadığı sorulduğunda, menajer şöyle dedi: “Kesinlikle durum bu olmalı]. Bu yüzden oynayamaz. Hazır olduğunda oynayacak, çünkü ona ihtiyacımız var, ona çok ihtiyacımız var.”

Guardiola, “Kalvin ile özel bir görüşme” diyerek, Phillips’in formsuz olmasından dolayı hayal kırıklığına uğrayıp uğramadığını merak etmeyecekti.

Bu, yaz aylarında Leeds United’dan altı yıllık bir sözleşme için 42 milyon sterline imza atan Phillips’in City’deki son başarısızlığı. Ağustos ve Eylül aylarında üç kez yedek oyuncu olarak göründükten sonra, Leeds’te yaşadığı bir omuz sorununun tekrar etmesi onu ameliyat olmaya zorladı ve ardından iki aylığına dışlandı.

Phillips, Gareth Southgate onu Katar 2022 için 26 kişilik İngiltere kadrosuna seçmeden önce – Kasım ayında Etihad Stadyumu’nda Chelsea’yi 2-0 yenen Carabao Kupası galibiyetinin 50. dakikasında yedek olarak City’ye yalnızca bir kez daha katıldı. Grupta Galler’i 3-0, Senegal’i de son 16’da 3-0 yendiler.

City’nin bir sonraki maçı Çarşamba günkü Leeds gezisi, ancak eski kulübüyle karşılaşmak için seçilmeye uygun olup olmayacağı belli değil. City daha sonra Yılbaşı Gecesi’nde Everton’ı ağırlıyor ve ardından arka arkaya iki kez Chelsea ile oynuyor – 5 Ocak’ta ligde Stamford Bridge’de ve üç gün sonra FA Cup’ta evinde.