EkonomiGündemİzmir Haberleri

İzmir’de ev fiyatları artacak mı düşecek mi? Tarih verildi!

Ev sahibi olmak isteyen binlerce vatandaş fiyatların artıp artmayacağını merak ediyorlar. Bu nedenle internet sayfalarında “Ev fiyatları artacak mı?”, “Ev fiyatları düşecek mi?” gibi soruların cevapları araştırılıyor.

Corona virüsü pandemisi sonrası Türkiye’de ev fiyatları tartışmamaları arttı. Yüksek fiyatlar nedeniyle birçok kişi ev satın almak için beklemeyi tercih ediyor. Bu nedenle vatandaşlar fiyatların daha da artıp artmayacağını araştırıyorlar.

Türkiye’de ev fiyatlarına ilişkin olarak Dr. Şeref Oğuz Habertürk’e açıklamalarda bulundu. Söz konusu açıklamalarda, imalattaki yüksek maliyetler nedeniyle yeni konutların inşaa edilememesinin fiyatları yükselttiği belirtildi. Ev fiyatlarının giderek artacağını ancak alışverişin de giderek azalacağını ifade eden Oğuz, fiyat artışının duracağı tarihi de açıkladı.

Tarih verdi

Dr. Şeref Oğuz konut fiyatlarının bu yılın sonu önümüzdeki yılın baharına kadar artık artmayacağını ifade etti. Yapılan açıklamada fiyatların aşağıya doğru düşmek zorunda olduğu ifade edildi. Söz konusu açıklama İzmir’e özel olarak yapılmadı.