Kireli Mahallesi yakınlarında kontrolden çıkan traktör şarampole yuvarlandı. Kazada aynı aileden 5 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Bölge halkı büyük panik yaşarken, olay yerine hızla sağlık ve güvenlik ekipleri sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre kazaya, sürücü Yunus F. yönetimindeki 35 YHH 73 plakalı traktörün hâkimiyetini kaybetmesi neden oldu. Traktörde bulunan 6 yaşındaki Melahat F. ile Hicran F., Miray F. ve bir diğer Melahat F. de kazadan etkilendi. Yaralanan beş kişi, olay yerine ulaşan ambulanslarla Tire Devlet Hastanesi’ne sevk edildi.

İzmir'de sivrisineklerle mücadele: 373 personelle çalışma başlatıldı!
İzmir'de sivrisineklerle mücadele: 373 personelle çalışma başlatıldı!
İçeriği Görüntüle

Soruşturma başlatıldı

Kazanın ardından jandarma ekipleri olay yerinde detaylı inceleme başlattı. Traktörün neden devrildiği, fren arızası ya da sürücü hatası olup olmadığı yapılacak teknik incelemeyle netlik kazanacak. Olay yeri güvenlik çemberine alınırken, köy halkı yaşananlara tanıklık eden küçük Melahat’ın durumunu endişeyle takip etti.

Traktör kazaları kırsalda sıklaşıyor

Uzmanlar, özellikle tarım sezonunun yoğunlaştığı yaz aylarında traktör ve tarım araçlarıyla yaşanan kazalara karşı sürücüleri uyarıyor. Emniyet tedbirlerinin artırılması, özellikle çocukların bu araçlara bindirilmemesi gerektiği vurgulanıyor.

Hastaneye kaldırılan yaralıların hayati tehlikesi bulunmadığı öğrenildi. Ancak küçük yaşta bir çocuğun da kazaya karışmış olması, olayı daha da trajik hale getirdi. Aile bireylerinin tedavisi sürerken, kazayla ilgili adli süreç de başlatıldı.