Ege Haberleriİzmir HaberleriKamu

İzmir, Konya, Edirne, İstanbul, Ankara, Kocaeli illerinde personel alımı yapılacak: Bakanlık ilan verdi, başvuruları bu tarihe kadar tamamlayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 130 personel alımı için düğmeye bastı. Alımların yapılacağı kadrolar ve başvuru şartları açıklandı. Şartları uyan adaylar 28 Ağustos 2022 tarihine kadar başvurularını yapabilecekler.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı inşaat mühendisi, harita mühendisi, makine mühendisi, elektrik-elektronik mühendisi, bilgisayar mühendisi, jeoloji mühendisi, mimar, şehir plancısı, avukat, uzman kadrolarında personel alımı yapacak. Alımlar için şartları uyan adaylar, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 11.08.2022 Perşembe günü başlayıp 28.08.2022 Pazar günü saat 23:59:59’a kadar e-Devlet üzerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı – Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden giriş yaparak, belirtilen takvimde aktif hale gelecek olan sınav başvuru ekranını kullanarak başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

1.1. GENEL ŞARTLAR
1.1.1. Türk vatandaşı olmak,
1.1.2. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde yer alan şartları haiz olmak,
1.1.3. Sağlık durumu, iklim değişikliklerine ve her çeşit yolculuk şartlarına elverişli olmak,
1.1.4. Bakanlıkça yapılacak sözlü sınavda yüz (100) tam puan üzerinden en az yetmiş (70) puan almak,
1.1.5. Başvuruların yapıldığı tarihin son günü itibariyla diploma derecesi, yabancı dil bilgisi ve mesleki tecrübe bakımından şartların tamamına sahip olmak.

Alım yapılacak iller

İzmir, Kocaeli, Ankara, Edirne, Konya İstanbul olarak açıklandı. Çeşitli kadrolar ile yapılacak alımlarda toplam 130 kişi istihdam edilecek.
¹ İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğünde görev yapacaktır.
² İzmir Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğünde görev yapacaktır.