İzmir'in Balçova ilçesinde dün akşam saatlerinde Eğitim Mahallesi'nde 3 katlı binanın 3'üncü katında yalnız yaşayan emekli astsubay olduğu öğrenilen 81 yaşındaki Turgut Aktaş, yemek yapmak için ocağa tencere koymasının ardından tencere bir süre sonra alev alarak yanmaya başladı.

İzmir’in simgesi Paraşüt Kulesi'nde restorasyon başlıyor!
İzmir’in simgesi Paraşüt Kulesi'nde restorasyon başlıyor!
İçeriği Görüntüle
81 YAŞINDAKİ EMEKLİ ASTSUBAY HAYATINI KAYBETTİ

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine adrese itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Evde çıkan küçük çaplı yangını söndüren itfaiye ekipleri, yoğun dumana maruz kalan Aktaş'ı hareketsiz şekilde yatarken buldu. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi olay yerinde yapılan Aktaş, ambulansa alınarak Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı. Emekli astsubay, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

Aktaş'ın cansız bedeni, savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Turgut Aktaş'ın 10 yıl önce eşini kaybettiği ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi. Yangınla ilgili başlatılan soruşturmanın sürdüğü belirtildi.