GündemKamu

İş Arayan Vatandaşlar Dikkat! Artık E-Devletten Yapılacak

İş arayan vatandaşlar dikkat E-Devlet’ten yeni hizmet. Devreye alınan ‘Çalışma Hayatım” hizmeti ile iş arayan vatandaşlar, sigorta, çalışmaya başlama, mesleki yeterlilik ve emeklilik gibi işlemleri kolaylıkla halledebilecekler.  E- Devlet kapısında hizmete başlayan ‘Çalışma Hayatım” uygulamasını Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç duyurdu.

‘Çalışma Hayatım’ Hizmeti İle Tüm İşlemler Kolaylaşacak

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, an ‘Çalışma Hayatım” hizmeti ile iş arayan vatandaşlar, sigorta, çalışmaya başlama, mesleki yeterlilik ve emeklilik gibi işlemleri kolaylıkla halledebileceklerini duyurdu. Ayrıca Koç, yeni hizmetle emeklilerin, Emeklilik işlemleri modülünden , bir aylık maaş tercihlerini, aylık bilgilerine ilişkin barkodlu belge alma işlemlerini, 4A, 4B, 4C aylık bilgilerini, aylık kesintilerini, banka ve adres değişikliği taleplerini, hareketsiz ve blokeli emekli maaş sorgulama ve iade başvurusu işlemleri gibi işlemleri kolaylıkla gerçekleştirebileceklerini açıkladı.

‘Çalışma Hayatım’ Sağlık Modülünde de Hizmet Verecek

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, “Bu hizmetle artık tüm vatandaşlarımız sağlık modülünden, sağlık güvencesi hak sahipliğini sorgulayabilecek, tedavi, reçete bilgileri, ilaç kullanım sürelerini görebilecek, optik cam/çerçeve, diş protez hakkı bilgilerine erişip istirahat raporlarını görebilecek” ifadelerini kullandı.