Teknoloji

Instagram reklam gelirinde YouTube’u geçti!

Instagram kuşkusuz Z kuşağının en çok kullandığı platform olarak öne çıkıyor. Sosyal medya kullanıcı sayısının artmasıyla reklam alma yarışı da aynı oranda kızıştı. You Tube ilk başladığı zamanlarda bu konuda bir hayli iyiyken Instagram kazanç konusunda onu geçmeyi başardı.

Instagram, 2021 yılında 32,4 milyar dolar reklam geliri elde ederek YouTube’u geride bıraktı. Meta’nın mahkeme dosyalarına göre Instagram, 2012’de Facebook’a satılmasından bu yana hızlı bir büyüme gösterdi.

Meta’nın Instagram hamlesi başarılı oldu

Meta, Instagram’ı 2012 yılında 1 milyar dolara satın aldığında, platform bir avuç çalışanı olan, gelir getirmeyen bir fotoğraf paylaşım girişimiydi. Şu anda Facebook’un eski ürün yöneticisi Adam Mosseri tarafından yönetilen Instagram, Meta’nın en hızlı büyüyen ve en karlı varlıklarından biri haline geldi.

Instagram’ın reklam gelirleri hızla artıyor

Mahkeme dosyalarına göre Instagram’ın reklam gelirleri 2018’de 11,3 milyar dolar, 2019’da 17,9 milyar dolar, 2020’de 22 milyar dolar ve 2022’nin ilk yarısında 16,5 milyar dolar oldu.

Neden Instagram?

Instagram’ın reklam gelirlerindeki bu hızlı büyümenin arkasında birkaç neden var:

Artan kullanıcı sayısı: Instagram’ın aktif kullanıcı sayısı 2 milyarı aştı ve bu da platformu reklamverenler için cazip bir hale getiriyor.

Etkileşim oranları: Instagram, diğer sosyal medya platformlarına kıyasla daha yüksek etkileşim oranlarına sahip.

Hedefleme seçenekleri: Instagram, reklamverenlerin belirli demografik gruplara ve ilgi alanlarına göre hedefleme yapmalarına olanak tanıyan gelişmiş araçlar sunuyor.

Meta’nın karşılaştığı sorunlar

Meta, Instagram’ın büyümesine rağmen, antitröst davaları ve veri gizliliği ihlalleri gibi bir dizi sorunla karşı karşıya.