EğitimTeknoloji

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine ücretsiz tablet dağıtımı başladı

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine ücretsiz tablet dağıtımı başladı. Tüm kademelerde eğitim gören öğrenciler için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından tablet tedarik edileceği ve hiç bir ücret alınmayacağı belirtildi.

Öğrencilere ücretsiz tablet dağıtımı başladı

MEB’in açıklamalarına göre, Türkiye’nin 81 ilinde okulların uyum eğitimi için ders zilinin çalması sonrası 2023-2024 eğitim ve öğretim dönemi başlamış oldu. Yeni eğitim ve Öğretim dönemi için MEB’in ücretsiz tablet dağıtımı milyonlara sevinç kaynağı oldu. Yapılan açıklamalara göre ilkokul, ortaokul ve lise dahil olmak üzere tüm kademelerde sağlanacak olan ücretsiz tablet dağıtımı başladı. Peki ücretsiz tablet için nasıl başvuru yapılır? Kimlere ücretsiz tablet veriliyor? İşte yanıtı…

Ücretsiz tablet dağıtımı başladı
Ücretsiz tablet dağıtımı başladı

Ücretsiz tablet dağıtımı kimlere yapılıyor?

Milyonlarca öğrenciye sağlanacak olan ücretsiz tabletin kimlere verileceği ise ilk merak edilen konular arasında yer alıyor. Açıklanan detaylara göre, ücretsiz tablet dağıtımının Türkiye’deki 81 ilinde bulunan ve ekonomik olarak dar gelirli ailelerde eğitim gören ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki öğrencilere yapılacağı belirtildi. 1’inci sınıftan 12’inci sınıfa kadar tüm kademelerdeki dar gelirli ailelerin çocuklarına ücretsiz tablet dağıtımı yapılacağı belirtildi.

Ücretsiz tablet dağıtımı için yapılan duyuruda ailelerin dar gelirli sayılabilmesi için, ‘Muhtaçlık sınırının altında bir gelire sahip bir hane içinde yaşayanlar başvurabilir. Yani hanedeki kişilerin asgari ücretin 1/3‘ünden daha az bir gelir elde etmesi gerekmektedir’ ifadeleri yer alırken ailelerin Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) vatandaşı olma şartı da bulunuyor.

Ücretsiz tablet başvurusu nasıl yapılır?

MEB’e bağlı bulunan tüm kurum ve kuruluşlarda eğitim gören çocuklar arasında aile gelirleri kapsamında ‘dar gelirli’ kapsamında bulunan tüm ailelerin çocuklarına ücretsiz tablet verileceği belirtilirken MEB’e bağlı okulların tamamında okul müdürleri ve öğretmenlerinin ortak kararı ile dar gelirli aileye mensup çocukların belirlenmesi ile ücretsiz tablet dağıtımının başlayacağı aktarıldı.

Haber sitelerinde yer alan ‘ücretsiz tablet dağıtımı başvuru formu’ gibi haberlere itibar etmeyiniz. Ücretsiz  tablet için okul yönetmeliği araştırmaları sonucu dar gelirli ailelerin çocuklarına verilecek.