Kamu

İkamet ettiğiniz yerde başvuru yapabilirsiniz: Devlet para desteği verecek!

Pandemi sürecinde vatandaşlar için çeşitli destek paketleri açıklayan devlet, normal zamanlarda da çeşitli destek programları düzenliyor. Bu kapsamda son olarak öğrenciler için para desteği verildiği açıklandı. Yapılan açıklamalarda destekten yararlanmak isteyenlerin, ailelerinin bulunduğu ildeki ve öğrenim nedeniyle ikamet ettiği yerdeki SYDV’lere başvuru yapabileceği bildirildi.

Bu sene devlet tarafından sağlanan para yardımından faydalanmak isteyen üniversite öğrencileri, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV)’na giderek başvuruda bulunabiliyorlar.

Yardımlar hakkında açıklamada bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Bu yıl içerisinde üniversite öğrencilerine toplam 1,5 milyon lira tutarında destek verdik. Türkiye’nin geleceğini inşa edecek üniversite öğrencilerimize, yani gözbebeklerimize maddi ve manevi her türlü desteği sunuyoruz, sunmaya da devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

Ayrı bir başlık olarak sürdürüyoruz

Bakan Yanık açıklamalarında, “Artık üniversite öğrencilerimize yaptığımız bu yardımı daha etkin ve verimli kullanabilmek için ayrı bir başlık olarak sürdürüyoruz. Öğrencilerin talepleri ışığında bu yardımı daha verimli kullanmayı hedefliyoruz.” bilgisini paylaştı.