EkonomiGündem

Hesaplara 1296 TL yatacak: Hemen paranızı kontrol edin!

Yüz binlerce kişinin beklediği ödemelerle ilgili açıklama yapıldı. Vatandaşların hesabına zamlı maaşlar yatacak. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ocak ayına ilişkin engelli ve yaşlı maaşlarıyla ilgili duyuru yaptı. Yapılan açıklamada, ödemelerin gerçekleşeceği belirtildi. Peki, 65 yaş aylığı ve engelli aylığı ne kadar oldu?

Yaşlı ve engelli aylığı ödemesi bekleyen vatandaşlara güzel haber geldi. Zamlı maaşlara hesaplara yatmaya başladı. Bu kapsamda, engelli maaşı 1552 TL, 65 aylığı ise 1296 TL oldu.

PARALAR YATIYOR

Bakan Derya Yanık, Ocak ayına ilişkin yaşlı ve engelli aylıklarının ödemeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yaşlı ve engelli aylıkları kapsamında 1 milyar 135 milyon TL’yi aşan bir ödeme yapacaklarının altını çizen Bakan Derya Yanık, “Ocak ayına ilişkin yaşlı ve engelli aylıklarını hesaplara yatırıyoruz. Ödemelerin tüm engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik kapsayıcı ve düzenli olarak sosyal yardım programları geliştirdiklerini belirten Bakan Derya Yanık, “Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımı ile bağımsız bir şekilde yaşayabilmeleri için eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda engelli ve yaşlılarımızın yanındayız” ifadelerini kullandı.

ENGELLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

Yaşlılık, evde bakım ve engelli maaşları asgari ücret zammıyla birlikte arttı. Engelli maaşı 2022 yılında 1552 lira oldu.

ENGELLİ MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aylık başvuruları kişinin ikametgâhının bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına yapılmaktadır. Muhtaçlık değerlendirmesi; hanede yaşayan tüm bireylerin gelir, servet ve harcamaları ile nafaka yükümlülüğü dikkate alınarak yapılmaktadır. 2022 sayılı Kanun kapsamındaki yaşlı ve engelli aylıklarına yapılan başvurular en geç bir ay içinde sonuçlandırılır.

65 YAŞ AYLIĞI NE KADAR OLDU?

65 yaş aylığına yapılacak zam tutarı, 2022 asgari ücret maaşının belirlenmesi ardından duyurulmuştu. Zamlı 65 yaş aylığı belli oldu. Buna göre, 65 yaş aylığı 1296 TL olarak belirlendi.

65 YAŞ AYLIĞI NASIL ALINIR?

2022 sayılı “65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun” kapsamında verilen maaş desteğinden faydalanmak için vatandaşların bulundukları ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na başvurması gerekiyor.