EkonomiGündem

Gündem Memur ve Emekli Zammı! Kabine Bugün Toplanıyor

Yeni yılın ilk Kabine toplantısı bugün gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilecek yılın ilk kritik toplantısına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık edecek. 2022 yılının ilk toplantısında hangi konular masaya yatırılacak? Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanacak. Kabinenin gündem maddeleri ne olacak? Milyonlarca emekli ve memuru ilgilendiren zam konusu netleşecek mi? Detaylar haberimizde…

Emekli ve Memur Zammı Gündemde

Milyonlarca emekli ve memurun vatandaşın gözü kulağı bugün gerçekleştirilecek kabine toplantısında. Emekli ve memurlar için zaman geldi çattı.  Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bugün saat 10.00′ da açıklanacak 6 aylık enflasyon oranı memur ve emekli vatandaşlar, tarafından merakla bekleniyor. Enflasyon rakamlarına göre belirlenecek memur ve emekli zamları bugün yapılacak kabine toplantısında değerlendirilecek.

Omicron ve Artan Vaka Sayıları Masaya Yatırılacak

Yeni yılın ilk Kabine Toplantısı Haftanın ilk gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak olan toplantı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek. Milyonlarca insanın gözü yılın ilk kabine toplantısında olacak. Yapılacak toplantıda gündeme alınacak konular arasında, memur ve emekliye yapılacak zam oranları, memurlara verilecek ek zam, yeni varyant omicron ile ilgili alınacak tedbirler, vaka sayıları, ekonomide yaşanan çalkantılar, yeni yıl ile birlikte gelen zamlar masaya yatırılacak.

Sağlık Bakanı Koca Açıklama Yapacak

Toplantının bir diğer önemli gündem maddesi ise Turkovac aşısındaki ilerlemeler olacak. Toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, omicron varyantı, son vakalar ve Turkovac aşı çalışmaları ile ilgili bilgi verecek.