Teknoloji

Google yapay zeka robotuna ücretli abonelik başlatacak!

Google’ın geliştirmiş olduğu yapay zeka robotu olan Bard yeniden adlandırarak Gemini adını aldı. Yeni sürüm ise ücretli olarak başlatılacak.

Google’ın sunmuş olduğu yapay zeka robotu olarak bilinen Bard yeni adıyla gündeme geldi. Yeni adı Gemini olan yapay zekanın yeni sürümü Gemini Advanced adına ücretli abonelikler başlatılacak. İşte konuyla ilgili tüm detaylar…

Google yapay zeka robotu

Google yapay zeka robotuyla birlikte dikkat çekiyor. Yapay zeka robotu olarak bilinen Bard dünya çapında sıkça kullanılan bir robot haline gelmişti. Bu robot üzerinden pek çok alana erişim sağlanıp yeni fikirler elde edilebiliyordu. Google yapmış olduğu son güncellemeyle birlikte bu alanda bir geliştirme yaptığını paylaştı.

Google dün yapmış olduğu açıklama kapsamda dünyanın her yerinde çok fazla kullanıcıya ulaşabilen ve geçen yıl piyasaya sürülmesinden boyunu iş görüşmelerine hazırlanılması, kodlarla hata ayıklanması, yeni iş fikirleri adına beyin fırtınası yapılması ve görüntüler oluşturmak adına yapay zeka aracı olan Bard’ın yaygın olarak kullanıldığını belirtti.

Bard 2024 sürümü ile birlikte Gemini olarak adlandırıldı. Gemini ise halihazırda pro 1.0 modeli ile birlikte 40 üzeri dil için 230’dan fazla ülke ve bölge ile sohbet edebilme seçeneğe ile birlikte piyasaya sürüldü.

Yeni açıklama yapıldı

Google’daki AI kapsam içerisindeki en iyi özellikleri ile birlikte ortak çalışma yapılmasına yardım edebilmek adına Gemini Advanced ile birlikte bir mobil uygulamanın kullanıma sunulduğu aktarıldı. Uygulamanın şirketin son teknoloji ürünü yapay zeka modeli olarak bilinen ultra 1.0 üzerine erişim sağlayan bir deneyim olduğuna dikkat çekildi.

Ultra 1.0 modeli ile birlikte Gemini Advanced karmaşık görevler içerisinde çok daha yetenekli olarak öne çıktı. Daha uzun ve ayrıntılı konuşmalar yapabilen uygulama sağlamış oldu özellikleri ile birlikte dünyada dikkat çekti. %50 üzeri ülke ve bölge de İngilizce sürümü üzerinde kullanılmaya başlanıldı. Zaman içerisinde çok daha fazla dil ile birlikte genişletilecek bildirildi. Açıklama kapsamı içerisinde uygulamanın Google One AI premium planının bir parçası olarak aylık olarak 19.90 9 $ şeklinde ve iki aylık ücretsiz deneme süresi ile birlikte kullanılacağı paylaşıldı.