EkonomiGündem

Garanti Bankası’ndan emekliyi ilgilendiren flaş haber: Hesaplara şubat ayından önce 2 bin TL yatırılacak!

2021 yılının geride bırakılması ile birlikte milyonlarca vatandaş yeni dönem içerisinde yaşanacak olan maaş zamlarını merak etmeye başladı. 2022 yılının ilk haftasının ilk günü itibari ile vatandaşlar tarafından merak edilen maaş açıklamalarını doğrudan etkileyen enflasyon verilerinin açıklanması ile birlikte, emekli ve memurların maaşlarına alacakları zam oranları belirlenmiş oldu.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da emekli maaşlarının zam oranlarının açıklanmasından sonra gözler bankaların promosyon ücretlerine çevrildi. Konu ile ilgili olarak ilk açıklama Garanti Bankası’ndan geldi. Garanti Bankası yeni dönem itibari ile emeklilere ödeyeceği promosyon ücretlerini açıkladı!

Garanti Bankası Müşterilerine Yapacağı En Düşük Promosyon Ödemesini Açıkladı!

Bankaların müşteri sayılarını arttırmak amacı ile uygulandıkları pazarlama politikalarından biri plan promosyon ödemeleri, bankaların para politikası kapsamında belirlenmiş olan oranlar ile her yıl farklı aralıklarda vatandaşlara ödeniyordu. Yeni dönem itibari ile de emekli müşterilere verilmeye devam edecek olan promosyon ödemelerinin hangi aralıklarda yer alacağı, bankalar tarafından tek tek açıklanmaya başlandı.

Türkiye genelinde ki şube sayısı ve buna bağlı olarak müşteri sayısı ile dikkat çeken Garanti BBVA da yeni dönem içerisinde geçerli olacak olan emekli maaşı promosyon ücretlerini açıklayan bankalardan biri oldu. Yüksek tutarlarda ki promosyon ücretleri ile dikkat çeken banka, emekli maaşlarının ücretlerine göre hesapladığı promosyon ödemelerini şu şekilde açıkladı:

  • 500 TL altında emekli maaşı alanlara verilecek olan promosyon ödemesi: bin 300 TL
  • 500-2.500 TL arasında emekli maaşı alanlara verilecek olan promosyon ödemesi: bin 650 TL
  • 500 TL üzerinde emekli maaşı alanlara verilecek olan promosyon ödemesi: 2 bin TL

Promosyon Ödemelerine Nasıl Başvuru Yapılır?

Garanti BBVA’nın emekli müşterilerinin hesabına, şubat ayı gelmeden yatıracağı promosyon ödemelerinden faydalanmak isteyen vatandaşların kimlik kartları ile birlikte en yakında Garanti BBVA şubesine gitmeleri yeterlidir.

Promosyon Ödemesinden Kimler Faydalanabilir?

Garanti BBVA’nın emekli müşterilerine vereceğini açıkladığı promosyon tutarından faydalanabilecek olan kişiler, emekli maaşı ödemesini Garanti BBVA’ya taşıyan ve belirli bir süre boyunca ödemenin bu bankadan yapılacağını taahhüt eden vatandaşlardır.