Ekonomi

Fatura ödemekte zorlanan vatandaşlar için 80 TL’lik devlet yardımı! Kimler faydalanabilir?

Corona virüsü salgını sürecinde devlet tarafından ekonomik olarak zorlanan vatandaşlara çeşitli yardımlar yapıldı. Salgın sürecinde faturalarını ödemekte zorlanan vatandaşlar ise devletin 80 liraya kadar sağladığı elektrik desteğini araştırmaya başladı. Peki, kimler destekten faydalanabilir? İşte cevabı…

Türkiye’de corona virüsü salgınıyla bazı işletmelerin geçici olarak kapatılması ve iş bulmanın zorlaşması gibi gelişmeler pek çok vatandaşın ekonomik olarak zor zamanlar yaşamasına neden oldu. Bu süreçte hükumet tarafından ihtiyaç sahipleri için çeşitli destek yardımları yapılmaya başlandı. Ancak yine de faturalarını ödemekte zorlanan vatandaşlar devletin 80 liraya kadar sağladığı elektrik faturası yardımını araştırıyorlar.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı bünyesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kapsamında ihtiyaç sahiplerine verilen elektrik faturası yardımından faydalanmanın şartları nelerdir?

Devletin elektrik faturası yardımından yararlanmak isteyen vatandaşların, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı sistemine kayıtlı olması gerekiyor. Kaytlı vatandaşlar kimlikleri ve elektrik faturaları ile birlikte PTT şubelerine gidip burada bilgilendirmede bulunmalılar. PTT tarafından yapılan sistem sorgulaması ile yardım istekleri olumlu sonuçlananlar ise nakdi destek olarak değil, fatura tutarından yardım miktarı düşürülmesi ile yardımdan faydalanmış olur.

Elektrik faturası yardımı ne kadar?

Devletin ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağladığı elektrik faturası yardımı hanedeki kişi sayısı ve harcanan elektrik miktarına göre belirlenir.
1-2 kişilik hanelere aylık 75 kilovasaat- 40 TL
3 kişilik hanelere aylık 100 kilovasaat- 53 TL
4 kişilik hanelere aylık 125 kilovasaat- 67 TL
5 ve daha fazla kişilik hanelere aylık 150 kilovasaat- 80 TL yardım yapılmaktadır.
Ancak kronik rahatsızlığa sahip olan ve evde elektrik ile çalışan tıbbi cihazlar kullanması gereken vatandaş ise yardımdan 200 TL olarak faydalanabilir.