Teknoloji

Eylül’de otomobilde satış patlaması! Emre Özpeynirci’den TESLA ve TOGG karşılaştırması

Türkiye’de bu ayki satış patlaması yapılan markalar belli oldu. Tesla  marka otomobil markaları arasında şaşırttı.

Eylül’de otomobilde satış patlaması! Emre Özpeynirci markaları açıkladı: Fiat, Opel, Tesla ve…-  Otomobil piyasasında yaşanan durgunluğun sebepleri arasındaki ÖTV, KDV ve Ek MTV artışlarının yanı sıra Eylül ayındaki piyasalar da belli oldu.  Otomobil Gazetecisi Emre Özpeynirci resmi sosyal medya hesabı olan twitter üzerinden Eylül ayı satışlarını tek tek oranlarıyla paylaştı.

Özpeynirci paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Eylül ayında toplam satışlarda Fiat yeniden lider, en büyük sürpriz ise Tesla Ağustos ayında Bursa fabrikası kapalı diye liderliği geçici olarak devreden Fiat, eylülde 15.537 adetle toplam satışlarda (otomobil+hafif ticari) yine zirveye çıktı. Eylülün en büyük sürprizi ise 4700 adet satışla listeye 7.sıradan giren Tesla oldu. (Togg ise 14.sırada) Toyota’nın Ekimde kampanya düğmesine basmasının sebebi ise eylüldeki sıralamadan belli oluyor.

İşte o paylaşım:

TESLA VE TOGG SATIŞLARI BELLİ OLDU

Özpeynirci, özellikle Eylül ayı satışlarında Tesla’nın ilk 15 arasında 7’inci sırada yer almasına dikkat çekti. Türkiye’de ve dünyada giderek popülerliği artan yüzde 100 elektrikli araç olan Tesla 2023 yılının Eylül ayında Türkiye’de de satışlarını  artırdı.

Eylül ayında TOGG satışları ise Tesla’nın 2 katı daha az olarak 14’üüncü sırada yerini aldı.