Gündem

Erdoğan’dan Akdeniz mesajı: “Diyaloğa açığız! Hiçbir mücadeleden de kaçmayız”

ABD'nin Sevilla haritası açıklaması ve Türkiye ile Yunanistan'ı diyaloga davet etmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Diyaloğa açığız, aksi takdirde hiçbir mücadeleden kaçmayız" dedi.

Doğu Akdeniz’de yaşanan son dakika gelişmeler sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından Doğu Akdeniz meselesine ilişkin bir paylaşımda bulundu.

ABD’nin Sevilla haritasını tanımadığını ve diyalogla krizin çözülmesi gerektiğini açıklamasının ardında Twitter’dan açıklama yapan Erdoğan “Biz, hakkaniyete ve hakikatlere uygun tekliflerle karşımıza gelindiği müddetçe; diyalogla, müzakereyle, anlaşmayla çözülemeyecek hiçbir mesele olmadığına inanıyoruz. Aksi takdirde hiçbir mücadeleden kaçmayız” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Biz, hakkaniyete ve hakikatlere uygun tekliflerle karşımıza gelindiği müddetçe; diyalogla, müzakereyle, anlaşmayla çözülemeyecek hiçbir mesele olmadığına inanıyoruz. Aksi takdirde hiçbir mücadeleden kaçmayız.”

“Kıbrıs’ta Akdeniz’de Ege’de ve ihtilafa konu Hiçbir yerde kimsenin hakkıan, hukukuna, onuruna el uzatmıyoruz.”

“Sadece ve sadece kendi hakkımıza, hukukumuza, kazanımlarımıza saygı gösterilmesini istiyoruz.”

“Yaşamayı ve yaşatmayı dünyaya bakışının merkezine yerleştirilmiş bir ülke olarak, her zaman olduğu gibi bugün de barışı, huzuru, istikararı ve herkes için refahı arzu ediyoruz.”

“Hakkaniyete ve hakikatlere uygun tekliflerle karşımıza gelindiği müddetçe; diyalogla, müzakereyle, anlaşmayla çözülmeyecek hiçbir mesele olmadığına inanıyoruz.”

“Aksi takdirde hiçbir mücadeleden kaçmayız. Bırakınız iki bin yıllık devlet geçmişimizi, bırakınız çoğrafyamızdaki bin yıllık serencamımızı; sadece son dönemdeki mücadelelerimizi dahi bunu ispata yeterlidir.”