Ekonomi

Emekli maaşları ne kadar? Temmuz zamları belli oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, corona virüsü salgını sürecinde en düşük emekli maaşının bin 500 TL’ye yükseltildiğini duyurmuştu. Ayrıca bu sene ikramiye ödemeleri erkene çekildi. Peki, emeklilerin maaşı ne kadar? Temmuz zamları belli oldu. İşte yeni emekli maaşları

Çin Wuhan kentinden tüm dünyaya yayılan corona virüsü 11 Mart tarihinde Türkiye’de de tespit edildi. Virüse karşı pek çok kısıtlamanın yanında vatandaşı korumak için bazı ekonomik tedbirler de alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘ekonomik istikrar kalkanı paketi’ kapsamında en düşük emekli maaşının bin 500 TL’ye yükseltildiğini açıkladı. Aynı zamanda bu sene emekli maaş ödemeleri de erkene alındı.

Bu gelişmeler üzerine emekliler Temmuz’da maaşlarına zam yapılacak mı merak etmeye başladılar. Mayıs ayında 5 aylık enflasyon oranlarının açıklanması ile beraber Sabah Gazetesi’nden Faruk Erdem, emekli maaşları hesaplaması yaptı.

 

Maaşlar ne kadar oldu?

Hesaplamalara göre; Mayıs ayında 5 aylık enflasyon oranı yüzde 4,57 oldu. Bu rakama Haziran ayı enflasyon oranı eklendiğinde emeklilerin Temmuz zamları ortaya çıkmış olacak. Fark oranları memur ve emekli memur maaşlarına yansıyacak. 2000 öncesi emekli olan SSK’lı 2 bin 111,66 TL ve 2 bin 208,17 TL arasında maaş alacak. Memur emeklisi 2 bin 661,34 ile 2 bin 208,17 TL arasında maaş alacak. Bağ-Kur esnaf ise bin 784,11 TL ile bin 864,65 TL arasında maaş alacak.