Gündem

Emekli ikramiyesi polemiğini Cumhurbaşkanı bitirdi! Net rakam söyledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu mitinginde emeklileri sevindirecek bir açıklama yaptı. Milyonlarca emeklinin beklediği bayram ikramiyesi haberi geldi. Erdoğan, yapmış olduğu konuşmada, emeklilere verilen bayram ikramiyelerinin artık 3 bin liraya çıkarılacağını duyurdu.

Bu zam müjdesiyle birlikte Erdoğan, “Emekliye nefes aldıracak bütçeyi oluşturuyoruz” dedi. Ayrıca, konuşmasında, “Bizim olmadığımız büyükşehir belediyesi doğal gazı nasıl getirecek? Biz varsak doğal gaz var, biz yoksak doğal gaz yok” ifadelerine de yer verdi.

Yüzde 50 zam müjdesi

Erdoğan’ın yerel seçim çalışmaları kapsamında Ordu’da yaptığı konuşmada, maaş zamlarının ardından emeklilerin bayram ikramiyeleriyle ilgili tartışmalara açıklık getirdiği görüldü. Erdoğan, “Önümüz Ramazan arkası bayram, emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde de bütçe imkanlarını tekrar zorlama pahasına bir artış yapmayı planlıyoruz” dedi. Ayrıca, bu artışı yaparken geçmiş yıllarda uygulanan bayram ikramiyesi miktarlarının da hatırlanarak, 2018 yılında getirilen bin lira olan bayram ikramiyesinin önce bin 200 liraya, sonra da 2 bin liraya çıkarıldığını belirtti. Şimdi ise bu rakamın yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükseltileceğini söyledi.