Genel

Elektrik, su, doğalgaz faturasında adı soyadı olanlar dikkat: Paralar iade edilecek!

Akbank resmi internet sitesi üzerinden 30 Mayıs’a kadar sürecek kampanyanın detaylarını duyurarak müşterilerine bilgilendirmede bulundu. Akbank resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan kampanyaya göre otomatik fatura ödemelerine aylık 300 TL toplam 1500 TL’ye varan iade fırsatı sunulacağı bildirildi.

30 MAYIS’TA SON BULACAK

Kampanyadan 2 – 30 Mayıs 2023 tarihleri arasında Akbank Mobil’i indirip “Akbanklı olmak istiyorum” adımından ilerleyerek yalnızca ilk defa ve uzaktan müşterimi edinimi sürecini tamamlayan yeni müşterilerimiz ile Akbank Mobil uygulaması üzerinden, SMS ile veya Müşteri İletişim Merkezi’miz aracılığı ile bilgilendirme yapılan Akbanklılar yararlanabilir.
Kampanya 2 – 30 Mayıs 2023 tarihleri arasında vadesiz mevduat hesabından ya da Akbank kredi kartından (Axess, Wings veya Free) yeni verilecek otomatik fatura ödeme talimatları için geçerlidir. Belirtilen tarihler arasında otomatik fatura ödeme talimatı vermeyen müşterilerimiz sonraki aylar için otomatik fatura ödeme talimatına iade kampanyası kapsamında olmayacaklardır.

Bankamızdan otomatik olarak ödenen faturalar için aylık 300TL, 5 ay boyunca 1.500TL’ye kadar iade fırsatından yararlanabileceklerdir.

Verilen otomatik fatura ödeme talimatı sonrası faturanın otomatik olarak ödenmesi durumunda takip eden ayın ilk günü 300TL’ye kadar iade yapılacaktır. Fatura tutarının 300TL altında kalması durumunda ödenen fatura tutarı kadar, üzerinde kalması durumunda ise aylık maksimum 300TL iade gerçekleşecektir.

1500 TL İADE ALABİLECEK

Bir müşteri kampanya dönemi içerisinde aylık maksimum 300TL, toplamda maksimum 1.500TL iade alabilecektir.

Kampanya kapsamında otomatik fatura ödeme talimatı veren müşterilerimiz için otomatik fatura ödemelerine ait ilk kontroller 1 Haziran’da gerçekleşecektir.

Son 3 ay içerisinde iptal edilmiş olup, kampanya dönemi içinde yeniden verilen otomatik fatura ödeme talimatları geçerli değildir. Bu talimatlar kapsamında geri iade yapılamayacak, bu müşterilerimiz kampanyadan yararlanamayacaktır.

Mobilden müşteri olma aşamasında kurye aracılığı ile işlemlerini 31 Mayıs – 30 Haziran 2023 tamamlayacak olan müşterilerimiz, belge işlemleri tamamlanıp evraklar bankaya geldikten sonra kampanyadan yararlanabilecektir. Bu müşterilerimizin son otomatik fatura ödeme veriş tarihi 30 Haziran 2023 olarak belirlenmiştir.

Mayıs Ayında mobilden Akbanklı olup otomatik fatura ödeme talimatı vererek kampanya koşullarını sağlayan Akbanklılara,

– Mayıs Ayı içinde ödenen otomatik fatura talimatları için 1 Haziran’da
– Haziran Ayı içinde ödenen otomatik ödeme talimatları için 1 Temmuz’da
– Temmuz Ayı içerisinde ödenen fatura talimatları için ise 1 Ağustos’ta
– Ağustos Ayı içerisinde ödenen fatura talimatları için ise 1 Eylül’de
– Eylül Ayı içerisinde ödenen fatura talimatları için ise 1 Ekim’de iade yapılacaktır.

İadeler müşterilerimizin açık vadesiz TL hesaplarına yapılacaktır.

Vadesiz hesabı uygun olmayan / vadesiz hesap sahibi olmayan müşterilerimize iade işlemi gerçekleştirilemeyecektir.

İlk ay fatura talimatı verip koşulları sağlayan ancak ilk ay faturası otomatik ödenemeyen müşterilerimiz için fatura talimatı iptal edilmediği sürece kampanya dönemi kapsamındaki sonraki aylarda da kontrol devam edecek.

Kredi kartından verilen fatura ödeme talimatının otomatik olarak ödenmesi durumunda iadeler yine vadesiz hesaba yapılacaktır.

İade yapılabilmesi için otomatik ödeme talimatının belirtilen dönemlerde kredi kartı veya vadesiz hesabından otomatik olarak ödenmesi gerekmektedir.

Verilen otomatik fatura ödeme talimatlarının iptal edilmesi durumunda kampanya kapsamında iade işlemi yapılmayacaktır.

Kampanya başlangıç tarihi öncesinde aktif olup, kampanya süresi içerisinde iptal edilerek tekrar verilen talimatlar ile kampanya dönemi öncesinde iptal edilmiş olup kampanya döneminde aktif edilen talimatlar kampanya kapsamında değildir.

Müşterilerimiz kampanya dışında farklı bir otomatik fatura ödeme talimatı kampanyasından yararlanamayacaktır.

Kredi kartı ile verilen fatura talimatlarında ekstre asgari borcunun son ödeme tarihine kadar hiç ödenmemesi veya kısmi ödenmesi durumunda, faturanın ödenme tarihinden son ödeme tarihine kadar fatura faiz oranı, son ödeme tarihinden borç kapanana kadar ödenmemiş asgari üzerinden gecikme faiz oranı ve asgari tutarı aşan kısım üzerinden fatura faiz oranı işletilir.

Kampanya ile ilgili detaylı bilgi almak ve danışmak için 444 25 25 Akbank Müşteri İletişim Merkezi ile irtibata geçilebilir.