Denizli HaberleriEge HaberleriEğitimGündemİzmir HaberleriKamuManşet

Ege Bölgesi’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü Coşkusu!

Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla verilen “Millet Mektebi Başöğretmeni” unvanını kabul etmesinin yıldönümünde kutlanan Öğretmenler Günü dolayısıyla İzmir’deki Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzelendi.24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında İzmir ve Denizli’de törenler düzenlendi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihli Bakanlar Kurulu kararıyla verilen “Millet Mektebi Başöğretmeni” unvanını kabul etmesinin yıldönümünde kutlanan Öğretmenler Günü dolayısıyla İzmir’deki Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzelendi.

Öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla düzenlenen törende Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan İzmir Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, öğretmenlerin en güzel eserinin ülkesini ve milletini çok seven nesiller yetiştirmesi olduğunu dile getirdi.

İzmir ve Denizli'de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

Öğretmenlerin toplumun oluşumundaki rolüne dikkat çeken Yentür, “Bu güzel vatan kendisine hedef koyabilen, yaptığı işe değer katan milli ve manevi değerleri güçlü çocuklarımızın omuzunda yükselecektir. Şanlı bayrağımızın dalgalandığı her yerde, mesleğini sınıf duvarlarının ötesine taşıyarak geleceğin güçlü ve müreffeh Türkiye’sini inşa etmek üzere hizmette bulunan öğretmenlerimize müteşekkiriz.” şeklinde ifade etti.

Denizli’de 24 Kasım öğretmenler günü kutlaması

Öğretmenler Günü kapsamında Denizli’de de İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, öğretmenlerle birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Denizli'de 24 kasım öğretmenler günü törenle kutlandı 24 kasım öğretmenler günü kutlandı - Denizli Haberleri

 

“Öğretmenlerimiz, mesleklerin en yücelerinden birini icra etmektedirler.”

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, kutlama da yapmış olduğu konuşmasında;

“Öğretmenlerimiz, mesleklerin en yücelerinden birini icra etmektedirler. Tüm öğretmenler, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı sevgiyle büyüterek onları bilgi ve becerilerle donatmayı amaç edinen kişilerdir. Bu kutsal görevi yerine getirmenin haklı gururunu yaşayan öğretmenlerimiz, yurdumuzun her köşesinde fedakârca çalışarak geleceğimizi omuzlarında yükseltmektedirler.” şeklinde ifadelerde bulundu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den 24 Kasım Öğretmen Günü mesajı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer sosyal medya hesabından 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutladı. Başkan Soyer yaptığı paylaşımda ; “Öğretmenlerimiz ışığına her geçen gün geçim sıkıntısının gölgesi düşüyor. Atanamayan, geçinemeyen ve huzurlu bir ortamda çalışma imkanı bulamayan eğitimcilerimize karşı mahçubuz. Öğretmenlerimizin kıymetlerinin bilineceği daha aydınlık bir geleceği mutlaka inşa edeceğiz.” ifadelerinde bulundu.