Hava Durumu

Ege Bölgesi hava durumu: İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak, Kütahya, Afyon dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumu açıklaması geldi. Evden çıkacak vatandaşlar tarafından ‘Bugün hava nasıl olacak?’ sorusunun cevabı merak ediliyor.

Meteoroloji’nin değerlendirmelerine göre, Ege Bölgesi’nde İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli, Uşak, Kütahya, Afyon’da parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Öte yandan yurdun bazı kesimlerine kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Karadeniz kıyıları ile Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinin yağmurlu, Karadeniz’in iç kesimleri ile Ardahan çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu ve Artvin çevrelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığı: Kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, iç kesimleri 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar: Rüzgârın, genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Kuvvetli yağış uyarısı: Yağışların öğle saatlerinden itibaren Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinin kıyılarında kuvvetli yağmur (21–50 kg/m2 ), iç kesimlerinin yükseklerinde yer yer kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Perşembe günü sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamlar, buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

EGE Bölgesi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ege Bölgesi’nde havanın parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus bekleniyor. Diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

İzmir 13°C – 18°C

Parçalı bulutlu

Manisa 12°C – 17°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

Aydın 14°C – 19°C

Parçalı ve çok bulutlu

Muğla 15°C – 20°C

Parçalı bulutlu

Denizli 11°C – 16°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı

Uşak 10°C – 15°C

Parçalı ve çok bulutlu

Kütahya 9°C – 14°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sisli

Afyonkarahisar 10°C – 15°C

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sisli