GündemSağlık

Delta Varyantı Alarmı! Aşı Olan Kişiler Dahi Bulaştırabiliyor

Tüm dünyada hızla yayılan koronavirüs salgını bitmek bilmiyor. Yapılan yeni araştırmada kişilerin aşılanmış olsa dahi delta varyantımı bulaştırabildikleri ifade edildi. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri Direktörü tarafından yapılan açıklamada, virüse karşı tam olarak aşılanmış kişilerin bile delta varyantını bulaştırabildiklerini ifade etti.

Tam Aşılı Kişiler Dahi Delta Varyantını Bulaştırabiliyor

Dünyaya yayılan koronavirüs vakaları son hızla artmaya devam ediyor. İlk olarak Hindistan’da ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan delta varyantı etkisini her geçen gün arttırıyor. Koronavirüs aşılarının delta varyantına karşı etkileri tartışılırken, virüse karşı tam olarak aşılanmış kişilerin bile delta varyantını bulaştırabildiklerini ifadesi endişe yarattı. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri Direktörü Rochelle Walensky koronavirüse karşı tam olarak aşılanmış kişilerin dahi delta varyantını bulaştırabildiklerini söyledi.

Maske, Mesafe ve Hijyen Kuralına Hala Dikkat Etmeliyiz

Uzmanlar uyarıyor tam aşılanmış olsanız dahi maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat edilmeli. Özelikle kapalı alanlarda varyantın hızla yayılmaması adına maske takılması gerektiğini açıklayan uzmanlar, koronavirüs aşısı olan kişilerin dahi Delta varyantını başkalarına bulaştırabildiğini gösteren yeni bilimsel veriler olduğunu belirtti. Çalışmalar son hızla devam ediyor.