EkonomiKamu

Dar gelirli ailelere ödeme yapılacak: PTT’den paranızı alın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Ocak ayı SED ödemeleri ile ilgili açıklamada bulundu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık sosyal medya hesabı üzerinden dar gelirli aileler için yapılan SED ödemelerinin yapılmaya başladığını duyurarak açıklamada bulundu.

DUYURUDA BULUNDU

Aile odaklı bir sosyal hizmet modeli olan SED ile çocukların ekonomik nedenlerle ailelerinden ayrılmasını önlenmeyi amaçladıklarını dile getiren Bakan Yanık, şunları kaydetti:

“SED hizmetimiz ile ihtiyaç sahibi ailelerimizin bütünlüğünü korumayı, ekonomik nedenlerle çocuklarımızın ailelerinden uzaklaşarak farklı ortamlarda büyümelerinin önüne geçmeyi hedefliyoruz. Çocuklarımızın aileleriyle bir arada, sağlıklı bireyler olarak geleceğe hazırlanmalarını önemsiyoruz. SED ile aileler çocuklarının başta eğitim olmak üzere diğer ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. SED sadece maddi destekten ibaret değil. SED kapsamındaki çocuklarımıza sosyal ve kültürel faaliyetlere katılma imkanı da sağlıyoruz. Onlar için farklı etkinlikler düzenleyerek sosyalleşmelerini, kültürel yönden gelişmelerini destekliyoruz.”

Bakan Yanık SED hizmetinden 160 bine yakın çocuğun yararlandığını bildirdi.

SED YARDIMI NEDİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yıllardır yürütülmekte olan SED yardımı; yoksul ve muhtaç ailelerin çocuklarının kendi kendilerine bakabilecek seviyeye gelene dek ailelere yapılan ekonomik desteği ve psiko-sosyal desteği ifade ediyor.

Yani ailelere ve çocuklarına maddi yardımın yanı sıra psiko-sosyal destek de sunuluyor.

SED yardımı; kendi içerisinde geçici ekonomik destek ve süreli ekonomik destek olacak şekilde yapılıyor.

Geçici ekonomik destek; yılda bir ya da iki sefer yapılırken, süreli ekonomik destek ise belirli bir süre için her ay yapılıyor.

Çocukların ilköğretim, lise ve üniversite eğitimlerini aksatmamaları, beslenme, sağlık vb. asgari ihtiyaçlarının karşılanması adına yapılan SED yardımı; psiko-sosyal desteği ve rehberlik hizmetini de içeriyor.

SED BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

SED başvurusu e -devlet üzerinden yapılabiliyor.

İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen, dilekçeyle de gerçekleştirilebiliyor.

Dilekçe

T.C. Kimlik Numarası beyanı,

Gerektiğinde alınacak sağlık raporu, öğrenci belgesi

İş-kur ve meslek kurslarına başvurduğuna dair belgeler istenilir.