İzmir HaberleriMagazin

CHP’li Kozanoğlu’ndan ithal aday çıkışı

Didar DEMİRCİ-

CHP Buca Belediye Meclis üyesi Taner Kozanoğlu, temmuz ayı belediye meclis toplantısında kürsüden eleştirilerini sıraladı. Kozanoğlu, AK Parti Grubundan Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç’a hizmet noktasında gelen eleştirilere kendi partisini de ele alarak cevap verdi. Kozanoğlu, kürsüden yaptığı konuşmasına, “Ben Buca’ya ithal meclis üyesi olarak geldim. Herkes biliyor” sözleriyle başladı. Kozanoğlu, “Ben Buca’ya geldiğim için o kadar mutluyum ki. Başkanım gel dedi. İstanbul’daki meclis üyeliği geçmişine ihtiyacımız var dedi. Geldik, hizmet ettik. O kadar keyifliyim ki. Türkiye’de birileri kazandı. Ak Parti tarafı, biz kazandık diyor. Aslına bakarsanız kimse kazanmadı” diye konuştu. Kozanoğlu, AK Parti Grubundan İzzet Pilgir ve Ekrem Gündoğdu’yu işaret ederek sürdürdüğü konuşmasında, “İzzet’i milletvekili yapalım, Ekrem’i milletvekili yapalım. İzmir’de İzmirli bir kişi var o da bizim Deniz Yücel. Şimdi meselenin özü şu; Buca’daki biz o kadar güzel bir örnek yarattık ki Buca’da yarattığımız örneği Türkiye’ye taşısak sorun yok. Ama sen sosyal medyada şöyle yaptın böyle yaptın böyle bir dünya yok. Nilay hanım diye bizim grup sözcümüz vardı. Nilay TBMM’ye yakışmaz mıydı? Yakışırdı. Bu bizim ayıbımız. CHP’nin ayıbı. Ama AK Parti’nin de ayıbı çok” ifadelerini kullandı.

AK Parti 50 sene daha yönetsin

Kozanoğlu, Buca’nın İzmir ve Türkiye’ye örnek olabilecek bir kent olduğunun altını çizerek, “En güzel örneği de Buca Belediye Meclisi. Bir sorun oldu mu? Hepimiz kardeşlik yarattık. Keşke Ak Parti 50 sene daha yönetsin ama Türkiye kazansın. Ama Türkiye kaybetti. Buca Belediye Başkanı Keşke birinci olsa. Biz bunun birinci olması için samimi söylüyorum. Buca İzmir’e örnek olabilir. Biz seçimden sonra burada geyik yaptık. Ondan sonra gittik Büyükşehirde kavga çıktı. Mesele bu. Bizim birbirimizle kavga edecek şeyimiz yok. O nedenle diyorum ki Allah’ınızı severseniz bu kent hepimizin keşke Buca Belediye başkanımız birinci olsa” diyerek sözlerini tamamladı.

İzmirli Aday sorunu sizde var

AK Parti Buca Belediye Meclis Üyesi Burçin Kevser Sevil ise Kozanoğlu’nun açıklamalarına tepki gösterdi. Sevil, “Sizin listenizde bir tane İzmirli varsa bu sizin teşkilatınızın problemidir. İzmirli milletvekili görmek istiyorsanız bizim listelerimize bakarsınız. Seçilen bütün milletvekillerimizin İzmirli olması ve İzmir’le olan bağlantıları bizim için çok önemli. Ben kazanıp kazanmamaya bakmadım. Bizim Genel Başkanımız, ‘biz öyle bir kazanacağız ki kimse kaybetmeyecek’ dedi. Bugün kimse kaybetmedi. Yapıcı olmanızı beklerdim” ifadelerine yer verdi.

Sevil’in sözlerinin ardından Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç da Kozanoğlu’nun söylediklerini açıklama gereği duydu. Kılıç, “Taner Beyin İzmirli olmak olmamak değil… Burada kendi içimizden adaylar çıkaracak kaliteye sahip olduğumuzu söylemek istedi. Bizim seçilen tüm milletvekillerimiz bizim için çok değerli ve bizi TBMM’de çok güzel temsil edecek milletvekillerimiz var. Vekillerimiz konusunda bizim içimiz çok rahat” dedi.