GenelSağlık

Bu ilaçları kullanmadan önce bir kere daha düşünün: Sonuçlar ortaya çıktı!

Herhangi bir acı, ağrı durumunda gündelik olarak tercih edilen birçok ilaç bulunuyor. Hekim tavsiyesi olmadan kullanılan bu ilaçlar kontrolsüz kullanıldığında ise faydadan çok zarar getirebiliyor. Kanada ve İtalya’da yapılan son çalışmalar ise bazı ilaçların olumsuz sonuçlarına ilişkin verileri ortaya koydu.

Daily Mail, anti-inflamatuar ilaçların etkilerine yönelik sonuçları paylaştı. Habere göre Kanada’daki McGill Üniversitesi’nden ve İtalya’daki Monza Hastanesi’nden araştırmacılar, laboratuvar ortamında insan hücreleri ve fareler üzerinde denemeler yaptı.

DAHA UZUN SÜRE AĞRI HİSSİ

Kemirgenler üzerinde yapılan araştırma ile anti-inflamatuar ilaçları alan kemirgenler, ortalama olarak iki kat daha uzun süre ağrı yaşadılar ve bazıları kontrol grubuna göre 10 kat daha uzun süre acı çektiler. Deneyi parasetamol gibi iltihabı hedeflemeyen ağrı kesicilerle tekrarlamak, aynı uzun süreli ağrı tepkisini üretmedi. Araştırmacılar, bu inflamasyonun yaralanmaları iyileştirmede ve ağrıyı çözmede rol oynadığını ifade etti.

GÖZDEN GEÇİRMEK GEREKİYOR

Sözcü’nün de aktardıklarına göre İtalya Monza Hastanesi’nden Dr. Massimo Allegri, bulguların sağlık görevlilerinin ağrılı yaralanmaları farklı şekilde tedavi etmesi gerektiği anlamına gelebileceğini savundu. Allegri, “Bulgularımız, akut ağrıyı tedavi etme şeklimizi yeniden gözden geçirmenin zamanının geldiğini gösteriyor. Neyse ki ağrı, iltihaplanmaya müdahale etmeyen başka yollarla da giderilebilir” ifadelerini kullandı.