Behçet Uz’da Hemşirelik Sempozyumu  

Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Uluslararası Hemşireler Birliği’nin 2024 yılı teması Hemşirelerimiz geleceğimiz. Bakımın Ekonomik Gücü etkinliği kapsamında düzenlenen Çocuk Hemşireliğinde Bakımın Ekonomik Gücü sempozyumu gerçekleştirildi. 

Uluslararası Hemşireler Birliği’nin 2024 yılı teması kapsamında Çocuk Hemşireliğinde Bakımın Ekonomik Gücü Sempozyumu Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi gerçekleştirildi. Sempozyum ile ilgili açıklamalarda bulunan Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Emine Altıparmak, dünya çapında 28 milyondan fazla hemşireyi temsil eden bu birliğin belirlediği tema doğrultusunda, sempozyumda çocuk hemşireliğinde bakımın ekonomik boyutlarının üç farklı oturumda ele alındı. 

Sempozyum, çocuk hemşireliğinde bakımın ekonomik gücünü ve bu alandaki iyileştirmelerin sağlık sistemine olan geniş kapsamlı etkilerini gözler önüne sererek, sağlık profesyonelleri ve politika yapıcılar için önemli bir bilgi ve fikir paylaşım platformu oldu. Sempozyumda; Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gül Ertem, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hatice BAL Yılmaz, Bakırçay Üniversitesi İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pınar Zorba Bahçeli ve Katip Çelebi Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Esra Ardahan Akgül kendi uzmanlık alanlarında katılımcılarla bilgi paylaşımında bulundular. 

Exit mobile version