Gündem

Bankalardan uyarı! Makul bir gerekçeniz yoksa kartınız kapatılabilir

Son bir yılda kredi kartı harcamalarında yaşanan yüzde 155’lik artışın ardından, kredi kartı kullanımına yönelik yeni düzenlemeler geliyor. Bu artışın ardından, bankalar müşterilerini uyararak kredi kartlarının kapatılabileceği konusunda bilgilendirdiler. İkinci el otomobil alımları gibi yatırım amaçlı harcamaların sınırlandırılması hedefleniyor ve faiz oranlarının düzenlenmesi, taksit sınırlamaları gibi önlemler gündemde.

Mali Müşavir Emin Yılmaz, kredi kartlarının yatırım amacıyla kullanılması durumunda ciddi önlemler alınması gerektiğini belirtti ve bu tür harcamaların sınırlandırılması gerektiğini vurguladı.

Taksit sayısı ve limitlere yeni düzenleme

Yeni düzenlemelerle birlikte kredi kartlarında taksit sayıları ve kredi limitleri üzerinde önemli değişiklikler bekleniyor. Altın, döviz ve kripto para alımları için makul gerekçeleri olmayanların ciddi yaptırımlarla karşılaşabileceği belirtiliyor.

Bankalar, müşterilerine kart ekstrelerinde “Kredi kartınızla döviz/altın/kripto varlık alımları, vadesi gelmemiş kredilerin kapatılması, makul gerekçesi olmayan transferler, nakit çekme limitini aşma için işlemler ile sistem dışına para çıkarılmasına yönelik işlemler nedeniyle kartınız kapatılabilir” uyarısı yaparak önlem alınması gerektiğini bildiriyorlar. Ancak kullanıcılar, kartlarının kapatılmasından kaçınmak için sadece “makul bir gerekçe” sunmaları gerektiğini unutmamalıdır.