KamuPersonel Alımı

Bakanlık Türkiye Geneli En Az Lise Mezunu 69 Personel Alımı Yapıyor!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yeni personel istihdamları yapmak için yeni bir iş ilanı yayımladı. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre Bakanlık Türkiye genelinden çok sayıda bay bayan memur ve işçi alımları yapacağını açıkladı. Aşağıda belirtilen kadroya toplam 69 personel alımı gerçekleştirilecek.

Bakanlık personel alımı iş başvuruları halen devam etmekte olup, 05 Kasım 2022 tarihi saat 23.59’a kadar devam edecektir. Memur ve işçi alımlarının 30 farklı şehirden yapılacağı açıklandı. Alım yapılacak kadrolar ve iller aşağıda verilmiştir.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesine 2022 yılı içerisinde alımı gerçekleştirilmek üzere 30 farklı şehirden, 69 temizlik görevlisi alımı yapacak. Yayımlanan ilana göre lise mezunu ve KPSS taban puanı aranmaksızın alım yapılacak.

ALIM YAPILACAK İLLER VE KADRO DAĞILIMI

Bakanlık 2022 yılı içerisinde; Adıyaman 1 Kişi, Ağrı 1 Kişi, Aksaray 1 Kişi, Bakanlık Merkez teşkilatı 20 Kişi, Ankara 5 Kişi, Balıkesir 1 Kişi, Bayburt 2 Kişi, Bingöl 1 Kişi, Burdur 1 Kişi, Bursa 1 Kişi, Çorum 1 Kişi, Erzurum 1 Kişi, Gaziantep 2 Kişi, Giresun 2 Kişi, Iğdır 1 Kişi, İstanbul 6 Kişi, İzmir 4 Kişi, Kahramanmaraş 1 Kişi, Kars 2 Kişi, Konya 1 Kişi, Kütahya 1 Kişi, Malatya 1 Kişi, Mersin 1 Kişi, Muğla 2 Kişi, Muş 1 Kişi, Niğde 1 Kişi, Osmaniye 1 Kişi, Sakarya 1 Kişi, Samsun 3 Kişi, Şanlıurfa 1 Kişi ve Zonguldak 1  Kişi olmak üzere toplam 69 personel alınacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI

Temizlik personeli alımına başvuru yapmak isteyenlerin aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:

-İlan edilen pozisyonlara yerleştirilmek üzere tercih yapanların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 1, 4, 5, 6 ve 7 nci bentlerindeki ve 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esasların EK-1 inci maddesindeki şartları da taşımaları gerekmektedir.

-Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanların yerleştirilmeleri yapılmış dahi olsa Bakanlık tarafından atamaları yapılmayacaktır.

Yerleştirme işlemi yapılan adaylar hakkında 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanununun 3 üncü maddesi uyarınca güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacaktır.

-Başvurma genel ve özel şartlar ile yerleştirildiği pozisyonun niteliklerine sahip olmayan, ayrıca aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenilen belgeleri süresi içerisinde getirmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

-Herhangi bir Ortaöğretim (Lise veya dengi okul) mezunu olmak.

-Sağlık bakımından destek personeli (temizlik personeli) olarak çalışmasına engel hali bulunmamak.

BAŞVURU DETAYI

Başvurular, “https://www.turkiye.gov.tr/cevre-ve-sehircilik-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim” internet üzerinden online olarak yapılacaktır.