Gündem

Bakanlar Kurulu imzaladı; Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Elektrik ve doğal gazda yeni destek 1.000 TL! Üstelik işverenleri de ilgilendiriyor…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın verdiği elektrik ve doğal gaz tüketim desteğinin yanı sıra, yeni bir desteğe adım atmaya hazırlanan Bakanlar Kurulu, işverenlerin çalışanlara verecekleri elektrik ve doğal gaz ödemelerinden vergi ve prim yükünün kaldırılmasına karar verdi. İşverenlerin de çalışanların da yükünü hafifletecek olan bu müjde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan İstanbul Ticaret Odası 140. Yıl Özel Ödülleri programında geldi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, YENİ ELEKTRİK VE DOĞAL GAZ DESTEĞİNİ DUYURDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı programda; “Bir diğer müjdemiz çalışanlara yapılacak elektrik ve doğal gaz ödemelerinden vergi ve prim yükünün kaldırılmasıyla ilgilidir. İşverenlerin 2023 Nisan ayı sonuna kadar çalışanlarına yapacakları elektrik, doğal gaz, ısınma gideri desteklerinin bin liraya kadar olan kısmını hem gelir vergisinden hem de sigorta prim kesintisinden muaf tutuyoruz” diyerek, yeni uygulamayı açıkladı. Ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Yurt dışında inşaat, bakım, onarım gibi işleri teknik hizmetlerinde çalıştıran işletmelerimiz bu kişiler için gelir vergisi ödemeyecekler. Bu uygulamayla amacımız yurt dışında inşaat yapan firmalarımızın kendi vatandaşlarımızı istihdam etmelerini desteklemektir. Bu yeniliklerin çalışanlarımıza, iş insanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” açıklamalarında bulundu.

BAKAN NEBATİ, İŞVERENLERİ ÇALIŞANLARINA DESTEK VERMEYE DAVET ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından 2. Türkiye Çiftçi Zirvesi’nde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bugün, çalışanlarına doğal gaz ve ısınma desteği verecek olan işverenlere seslendi. Yeni uygulama kapsamında her iki tarafında rahat bir nefes almasını hedeflediklerini belirten Bakan Nebati, “Bu gerek işverenlerimizi ama en önemlisi çalışanlara katkı sağlayacak bir düzenleme olacak ve enerjideki maliyetlerin yanında işverenler de buna katkı sağlayarak önümüzdeki kış çalışanların rahat nefes almasını sağlayacak bir adım atmış olacağız” diye konuştu. Ardından uygulamanın devam edeceği süreyi açıklayan Nebati, “İşverenlerimiz tarafından 2023 yılı Nisan ayı sonuna kadar çalışanlarına elektrik, doğal gaz ve ısınma giderlerini karşılamak için ödeyecekleri bin lirayı aşmayan tutarlardan gelir vergisi almayacağız. Vatandaşlarımız 20 yıldan bu yana AK Parti olarak karşılaştığımız her sorunları aşmakla birlikte nasıl fırsata çevirdiğimiz çok iyi biliyor” dedi.