Gündem

Bakan yardımcısı açıkladı: 112’ye ihbarda yeni dönem geliyor

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Sağlam, 112 acil servisine yapılan ihbarlarda kimlik beyanı zorunluluğunun kaldırılacağını açıkladı. Sağlam, yaptığı açıklamada, artık 112’ye ihbarda bulunan kişilerin kimlik bilgilerini vermek zorunda olmayacaklarını ve kimliklerini gizli tutmak isteyenlerin bilgilerinin hiçbir şekilde açıklanmayacağını belirtti.

Adana Yüreğir’de Doğankent Mahallesi’nde kurulan Doğankent Nüfus Şefliği’nin açılışına katılan Sağlam, uyuşturucuyla mücadele konusunda da önemli açıklamalarda bulundu. Gençlerin uyuşturucuyla mücadelesinin önemine vurgu yapan Sağlam, vatandaşların desteğinin ve ihbarlarının büyük bir önem taşıdığını ifade etti.

Kimlik bilgileri isteğe bağlı gizli tutulacak

Sağlam, bu bağlamda yeni bir düzenleme yapacaklarını ve 112’ye yapılan ihbarlarda artık kimlik beyanı zorunluluğunun ortadan kalkacağını belirtti. Kimlik bilgilerinin isteğe bağlı olarak gizli tutulacağını ifade eden Sağlam, bu sayede vatandaşların ihbarlarda daha rahat ve güvende hissedeceklerini söyledi.

Bu adımın, vatandaşların güvenliğini sağlamanın yanı sıra suçlarla mücadelede de daha etkili bir yöntem sunacağı düşünülüyor. Ayrıca, bu uygulamanın toplumun daha aktif bir şekilde suçla mücadelesine katkı sağlaması hedefleniyor.