Gündem

Bakan Kurum yeni düzenlemeyi duyurdu: Zorunlu olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, resmi twitter hesabı üzerinden, geri kazanım sektörünün yıllık ham madde ihtiyacının yarısını iç piyasadan karşılamak üzere zorunlu hale getirilecek bir düzenlemenin hayata geçirileceğini duyurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, resmi twitter hesabı üzerinden atık ithalatına sınırlama getirilmesine ilişkin önemli bir açıklamada bulundu. Bakan Kurum tarafından yapılan açıklama ile geri kazanım sektörünün yıllık ham madde ihtiyacının yarısını iç piyasadan karşılamak üzere zorunlu hale getirilecek bir düzenlemenin hayata geçirileceği bildirildi.

Çocuklarımıza daha sağlıklı bir gelecek bırakacağız

Doğamızda oluşabilecek kirliliği önleyecek, atıkların kaynağında ayrıştırılarak tekrar değerlendirilmesine ve yerli imkanlarla ekonomimize kazandırılmasına büyük katkı sunacak önemli bir adım atıyoruz. Atıkların doğamıza vereceği zararı en aza indirmek amacıyla geri kazanım sektörümüzün yıllık ham madde ihtiyacının yarısını iç piyasadan karşılamalarını zorunlu hale getirecek düzenlemeyi hayata geçiriyoruz. Sıfır atıkta en temel hedefimiz olan israfın önüne geçecek ve çevremizi daha da koruyacak bu adımla çocuklarımıza daha sağlıklı, daha temiz bir gelecek bırakacağız.