Eğitim

Bakan duyurdu: Okullardaki tüm müfredat değişecek

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, müfredat değişikliği çalışmalarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Ana paradigmasından tutun, bize ait ve bizim değerlerimizle inşa edilmiş, bizim referans değerlerimizin ışığında oluşturulmuş bir eğitim sisteminin inşası için gerekli çalışmalarımızı tamamladık, yakın zamanda kamuoyuyla paylaşacağız inşallah” dedi.

Bakan Tekin, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü dolayısıyla öğretmenlerle bir araya gelerek başta öğretmen ve öğrenciler olmak üzere yaşamını yitirenlere rahmet diledi. Depremin yıkıcı etkilerini yaşayan bölgedeki öğrenci, öğretmen ve depremzede vatandaşların yaralarının sarılması için seferberlik anlayışı içinde faaliyetler yürüttüklerini belirtti.

Bakan Tekin, Bakanlık olarak deprem bölgesindeki eğitim süreçlerini yürütmek için tam bir seferberlik halinde olduklarını kaydetti. Öğretmenler ve diğer eğitim paydaşlarıyla istişare kültürüne vurgu yaparak, bu sayede birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti.

Müfredat çağa uyumlu olacak

Müfredat değişikliği konusunda önemli bir çalışma yaptıklarını belirten Bakan Tekin, müfredatın hızla değişen dünya koşullarına ayak uydurabilecek canlı ve dinamik bir yapıda olması gerektiğini söyledi. Değişikliklerin ana paradigmasından başlayarak Türkiye’nin değerlerine uygun bir eğitim sistemi oluşturulması için gerekli adımların atıldığını ve yakın zamanda kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.