Gündem

Atatürk Havalimanı Projesindeki Son Durum! Ekrem İmamoğlu Açıkladı Bakanlıklar Karşılık Verdi

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu Atatürk Havalimanı hakkında açıklamalarda bulunmuştu. Havalimanın heba olmasına izin verilmeyeceğini 2023 yılından sonra bölgeyi değerlendirmek için ve İstanbullunun hayatına yeniden kazandırılacağına dair açıklamalarda bulundu. Atatürk havalimanının yeniden işletmeye açılacağını bildiren İmamoğlu tarihi ve stratejik değeri olan havalimanı için gerekenlerin yapılacağını belirtti. Ekrem İmamoğlu’nun açıklamasından sonra peş peşe kurumlardan açıklamalar geldi.

Ekrem İmamoğlu’nu Açıklaması

İstanbul büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu 2023 sonrasında İstanbul halkı için Atatürk havalimanının en iyi şekilde değerlendirilip yeniden işletmeye açılacağını bildirdi. Bu durumun İstanbul haklı için değerli bir yatırım kaynağı olacağını ayrıca önemli stratejik noktada bulunan havalimanın tekrardan eski değerine kavuşturulacağına dikkat çekti. Bakanlıktan bu açıklamasına tepki alan Ekrem İmamoğlu banaklığın yaptığı açıklamaya 30 milyar dolarlık yatırımın heba edilmemesi gerektiğine vurguladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu

Ekrem İmamoğlu’nun açıklamasından sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da bir açıklama yaptı. Açıklamasında Atatürk havalimanının kapandığını ve havalimanının kuzey ve güney bölgelerinin millet bahçesi olarak projelendirdiğini açıkladı. Bakan Adil Karaismailoğlu projeye başlandığını da sözlerine ekledi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanının açıklamasından sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan da bir açıklama geldi. Yazılı yapılan açıklamada Atatürk havalimanının yurtiçi ve yurt dışı uçuşlara kapandığını uçuş faaliyetlerinin İstanbul Havalimanı’na taşındığı belirtildi. Yazı da sınırları belirlenen alanda millet bahçesi projesinin uygulanmaya başlandığı ve millet bahçesi olarak vatandaşın kullanımına sunulacağı belirtildi. Kalan pistin tamamının millet bahçesi olacağını belirten bakanlık açıklamasında geri kalan bölgenin de güvenliğinin sağlanacağı kamuoyuna duyurulmuştur.