GündemSağlık

Aşı Yaptıranlara Mal Dedi, Koronavirüsten Hayatını Kaybetti!

Sakarya’da sosyal medya hesaplarından aşı karşıtı paylaşım yapan ve aşı olan kişilere ‘kobay’ ve ‘mal’ diyen kaleci antrenörü Hüsnü Mutlu, koronavirüse yakalanarak hayatını kaybetti.

Sakarya’da sosyal medya hesabından 12 Ağustos’ta aşı karşıtı paylaşımlar yaparak, aşı yaptıranlara ‘kobay’ ve ‘mal’ diye hitap eden Sakarya Ampute Engelliler kaleci antrenörü Hüsnü Mutlu, belirtiler görülmesi üzerine covid 19 testi yaptırdı. Testi pozitif çıkan Mutlu, durumunun ağırlaşması üzerine tedaviye alındığı Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

İşte O Paylaşım “Mal oğlu Mal!”

Mutlu, 12 Ağustos’ta sosyal medya hesabından şunları yazmıştı:

“Haddinizi bilin. Malın birisi, aşı olmayanlar vatana ihanet ediyorlar ifadesini kullanmış. Mal oğlu mal, sen kobay oldun diye ben de mi kobay olayım. Sürekli değişime uğradığı söylenen virüse karşı aşının ne faydası olacak. Aşı firmaları milyar dolarlar kazandığını söylüyor, üstelik hiçbir garanti de vermiyor. Devletler de garanti vermiyor, kişi kendi isteğim ile vuruldum, herhangi bir olumsuzluk olursa da kimseyi sorumlu tutmayacağım diye imza atıyor. Bunları bile sorgulamaktan aciz beyinler, kendileri gibi başkalarının da kobay olmasını istiyorlar. Not. Lafım bu ve benzer düşünce içinde olanlaradır. Kişi aşı vurulmuş, vurulmamış beni ilgilendirmiyor. Aşı vurulmadım diye de kimsenin aşı vurulmayanlar için laf söylemeye, yaşantımızın kısıtlanmasını istemeye hakkı yoktur.”