GenelGündemSağlık

“Aşı Olmayan Öğretmenler Ücretsiz İzne Çıksın!”

Gazeteci-Yazar Nagehan Alçı Habertürk’teki köşe yazısında aşı karşıtlarına rağmen okulların açılmasına değindi. “Evden çıkmayanın aşı olmama hakkına saygılıyım.” diyen Alçı, aşı olmayan öğretmenlerin ücretsiz izne çıkarılması gerektiğini savundu.

Habertürk yazarı gazeteci Nagehan Alçı, “Okulların açılması, aşı mecburiyeti ve aşı karşıtı miting…” adlı köşe yazısıyla büyük bir tartışma başlattı. Yazısında aşı olmak istemeyen öğretmenlerin toplum sağlığı için ücretsiz izne çıkarılması gerektiğini söyleyen Alçı yazısında; “Ben elbette aşı yaptırmak istemeyene saygı duyuyorum ancak bu bireysel tercih başkalarını ilgilendiren sonuçlar doğuruyorsa bireysel olmaktan çıkıyor. Bence kısa süre içinde test zorunluluğu aşı mecburiyetine çevrilmeli. Bunu istemeyenlere de ücretsiz izin hakkı tanınmalı.” ifadelerinde bulundu.

“Konunun aşı olmayan veliler boyutu da var.” diyerek yazısına devam eden Alçı;

“Sadece öğretmenler değil, işin veli boyutu da var. Sağlık Bakanlığının elinde kaç velinin aşılı olduğu, kaçının olmadığı bilgisi mevcut… Çocuğu okulda olan tüm vatandaşlara da aynı şekilde aşı zorunluluğu getirilmesi gerekiyor. Biliyorum bana kızacaklar olacak ama kim kızarsa kızsın ben mücadelemi sürdüreceğim. Çocuklarımızın beden ve ruh sağlığı için öğretmen ve velilerin aşılanması şart. Bakın aksi takdirde okulları tam zamanlı açık tutmak mümkün olmayacak. Aynı kabus geri dönecek. Artık bu ülkenin masum yavrularının birilerinin keyfi istemediği için kaybedecek zamanları yok!” şeklinde yazısını tamamladı.

Sosyal medyada oldukça dikkat çeken bu yazıya hak verenler kadar karşı çıkanlar da oldu.