EkonomiGündem

Asgari ücrete 3. zam iddiası: Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Kasım ayında…

Asgari ücrete ek zam yapılarak 5.500 TL’ye çıkarılmıştı. Yapılan bu zammın ardından 3. zam iddiası ortaya atıldı. Kulislerde dolaşan iddiaya göre, kasım ayında asgari ücrete 3. bir zam daha yapılacak. 5.500 liraya çıkan asgari ücret söz konusu zam yapılırsa 6 bin 700 TL’ye ulaşacak.

ASGARİ ÜCRETE 3. ZAM MI GELECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kuzeni, gazeteci Cengiz Er’in sahibi olduğu SuperHaber sitesi, kasım ayında asgari ücrete yıl içindeki üçüncü zammın yapılacağını öne sürdü.

BAKAN BİLGİN’DEN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Asgari ücretle ilgili milyonlarca çalışanı ilgilendiren açıklama yapılmıştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 31 Temmuz tarihinde yaptığı asgari ücret açıklamasında asgari ücret için yıl sonunu işaret etmişti. Bakan Bilgin, “Yıl sonunda yeni bir düzenleme yapacağız. Emekçilerimizi ezdirmeyeceğiz. Sermayenin emek düşmanlığı yapmasının karşısında olacağız” ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRETE 2. ZAM GELMİŞTİ

2021’de brüt 3 bin 577 lira, net 2 bin 825 lira olarak uygulanan asgari ücret yüzde 50’lik artışla 2022 yılı için brüt 5 bin 4 lira, net 4 bin 253 lira olarak belirlenmişti.

Ülke ekonomisinde görülen ekonomik kriz yurttaşa artan oranlarda enflasyonla yansımasının ardından asgari ücrete 2022 Haziran ayından itibaren geçerli olmak üzere yılın ikinci zammı yapılmıştı. Asgari ücret yüzde 30’luk artışla brüt 6 bin 471, net 5 bin 500 lira olarak belirlenmişti.