ManşetSpor

Arjantin’in dünya şampiyonu Messi efsane oldu

Katar’da düzenlenen futbol şampiyonasının finali oldukça gergin geçti ve maç penaltı atışlarına kadar devam etti. 18 Aralık’ta “Lusail” stadında yapılan maçta Arjantin milli takımı Fransa’yı mağlup ederek tarihinde üçüncü kez dünya şampiyonu oldu.

36 yıl sonra Arjantin milli takımı Dünya Kupası’nı kazandı. En son 1986’da dünya şampiyonu olmuştu. O zamanlar Messi’yi eleştiren Diego Maradona’nın yıldızı parlıyordu. Ondan önce 1978’de şampiyondu.

Dünyanın en iyi futbolcusu olan Messi, birkaç kez Ballon d’Or’u, birkaç kez Şampiyonlar Ligi’ni kazandı ve dünya şampiyonu olma hedefine ulaştı. Bu, kariyerinin son şampiyonluğu olabilir.

Beşinci kez Dünya Kupası’na katılan Messi, 2014’te gümüş, 2022’de de altın madalya kazandı. Futbol tutkunları, Messi’nin kazanmadığı tek Dünya Kupası kaldığını söylüyor. Arjantin milli takımı, son şampiyonadan önce birkaç kez teknik direktör değiştirdi ve ardından 1/8 finalini geçemedi (Fransa’ya 4:3 kaybetti).

Başantrenör Lionel Scaloni’nin ekibi bu kez başarılı maçlar çıkardı. Katar şampiyonasında ise rakiplerine karşı 19 gol kaydettiler. En azından yarışma başladığında Arjantin, Suudi Arabistan’a (2:3) yenildi ve taraftarları hayal kırıklığına uğrattı. Şampiyonadan önce Arjantinliler üç yıl boyunca 35 maç kaybetmedi. Daha sonra Arjantin, C Grubu’nda Meksika’yı (2:0) ve Polonya’yı (2:0) yenerek 6 puanla playofflara girdi.

Avustralya’yı (2:1) yendiler, çeyrek finalde… Hollanda’yı penaltı vuruşlarında yendiler ve yarı finalde Hırvatistan’ı 3-0 yendiler. Fransa ile oynanan final maçının ilk yarısında Arjantinliler sahanın kontrolünü tamamen ele geçirdi ve art arda ataklar yaptı. 23. dakikada takım kaptanı Lionel Messi skoru açtı ve Arjantin öne geçti. 13 dakika sonra maçın 36. dakikasında Di Maria’nın golü geldi ve skor 2:0 oldu.

İkinci yarıda oyuna çok iyi başlayan Fransızlar, rakip kaleye iki şut atmayı başardı. Sayılar 2:2. PSG forveti Kylian Mbappe her iki golü de kaydetti. Uzatmaların iki devresinde de rakip takımlar birer gol kaydetti ve skor 3:3 sona erdi ve kazanan belli olmadı.

Kylian Mbappe final maçında hat-trick yaptı. Bu şampiyonada 8 gol atmış ve “En İyi Forvet” seçilmiştir.
Fransa-Arjantin karşılaşmasının galibini penaltı atışları belirledi. Lionel Scaloni’nin takımı mükemmel hazırlığını kanıtladı ve Arjantinliler 4:3 kazandı. Arjantin milli takımının oyuncuları galibiyetten memnun.
Arjantin, Copa America’nın galibi. Ayrıca üç kez dünya şampiyonu oldu. (1978, 1986, 2022)

Katar’da düzenlenen futbol şampiyonasının “Altın Topu”. Lionel Messi’ye verilen “En İyi Oyuncu” ödülü; olduğu bulundu “En iyi forvet” Fransız forvet Kylian Mbappe şampiyonluğu kazandı. Ve “En iyi kaleci” Arjantinli Emiliano Martinez seçildi. “En iyi genç oyuncu” Arjantin’den Enzo Fernandez’e verildi.

Katar’da düzenlenen futbol şampiyonasının “Altın Topu”, “En İyi Oyuncu” seçilen Lionel Messi’ye verildi. Fransız forvet Kylian Mbappe, “En İyi Forvet” unvanını kazandı. Arjantinli Emiliano Martinez “En iyi kaleci” seçildi. “En iyi genç oyuncu” ödülü Arjantin’den Enzo Fernandez’e verildi.